В Бейрут полицията стреля по демонстрантите с гумени куршуми

Полицията в ливанската столица започна да използва срещу демонстрантите в центъра на града сълзотворен газ и гумени куршуми, предаде ТАСС, позовавайки се на телевизия Ал Арабия. Протестиращите замерят силите на реда с камъни и други предмети.

Сблъсъците са в района на парламента. Властите се опитват да отблъснат демонстрантите от сграда на парламента, но броят им се увеличава. Някои палят огньове на улицата и започват да издигат барикади.

В събота голямата протестна демонстрация в Бейрут прерасна в безредици. Протестиращите обвиняват управляващите в корупция и искат предсрочни избори.

Протестиращите са ядосани и заради тежката икономическа криза в страната, като група от тях атакува сградата на Алианса на ливанските банки. 

Кардинал Бехара Бутрос Рай, който е патриарх на Маронитската църква в Ливан, заяви, че кабинетът трябва да подаде оставка, тъй като, каквото и да прави, не може да "промени начина, по който управлява".

В своята неделна проповед кардиналът бе категоричен, че оставката на един министър не е достатъчна. Оставките след експлозията подадоха министърът на информацията Манал Абдул Самад и министърът на екологията Дамянос Катар.

При сблъсъците е бил убит един полицай, а по информация на Червения кръст над 170 души са били ранени.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини