Обявиха бедствено положение в 4 общини - Хасково, Димитровград, Харманли и Тополовград

Областният управител на Хасково обяви бедствено положение в 4 общини - община Хасково, община Димитровград, община Харманли и община Тополовград.

Поради усложнената обстановка и във връзка с възникналите силни пожари на територията на четири общини, Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова обявява бедствено положение на територията на община Хасково, община Димитровград, община Харманли и община Тополовград със заповедномер ОМП–02-6 от 07.08.2020 г.

От министерството на отбраната е поискана помощ, като е изпратено искане доНачалника на отбраната на българската армия за включване в гасенето на пламъците на бойците от Военно формирование 52 740 - Хасково за овладяването на пожара в общините. 

В района на военния полигон село Корен, община Хасково е възникнал пожар, който заради силния вятър се движи в посока село Динево, община Хасково. Горят широколистна гора, храсти и сухи треви. На място работят 5 екипа от противопожарната служба в Хасково.

В община Димитровград между село Крум и град Димитровград горят сухи треви и храсти. На място са изпратени екипи на противопожарната служба Димитровград. 

Заради сериозното задимяване в района на Харманли и селата Българин и Рогозиново, участъкът на АМ "Марица" от Харманли до Любимец остава затворен и в двете посоки. Спряно е движението и по пътищата от Харманли за село Рогозиново и от Харманли за село Българин. На място работят пожарникари от Хасково, Пловдив и Кърджали, общински и горски служители, доброволци. Ситуацията в община Харманли остава изключително сериозна.

Още един голям пожар се разрази на границата между областите Ямбол и Хасково. Огънят е в община Елхово, област Ямбол и се разраства към община Тополовград. От "Пожарна безопасност и защита на населението"- Хасково са изпратили там три екипа, които са разположени по поречието на река Тунджа, за да прекъснат пътя на огъня към близките села.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Вс
    Всичко прилючи
    3 -3
    19:20, 7 авг 2020
    Заптието-комисар да арестува пожара ! ГЕРБ причиниха бедствено положение в цялата област , всичко за всички граждани вече е безнадежно. Пожари, водни бедствия, отровени водо хранилища, курупция, измами , разграбване на бизнеси, масова безработица. Цялата илюзия че управлявате нещо и сте много загрижени за народа се срути. Всичко което правите е подчинено на вашите шкафчета. Целият народ се намира в бедствено положение.
Последни новини