Бойко си отива … като остава. Преглед на печата

„ГЕРБ и патриотите продължават без Борисов от октомври“, „Борисов готов да си иде, но властта да остане в ГЕРБ“, „Бойко си отива … като остава“ - това са част от водещите заглавия в днешните издания. 

ГЕРБ и „Обединени патриоти“ да довършат мандата си до пролетта на 2021 година, но без Бойко Борисов да е премиер. Този сценарий, описан от „24 часа“ още в средата на юли, обяви Борисов пред 5000 активисти на ГЕРБ, събрани на Националната конференция на партията. „Готов съм по всяко време да си тръгна и не искам заради мен да има напрежение. Ще продължа разговорите с коалиционните ми партньори и предлагам варианти - аз си тръгвам и продължава правителството, ще има парламент, а водачите на протестите да кажат как го виждат и те. Поел съм ангажименти, иначе още днес щях да кажа датата, в която аз ще си подам оставката“, заявява Борисов, цитиран от „Труд“. Изданието предлага на читателите си цялата реч на премиера. 

„Бурята свали блокадата на Ректората“, пише в заглавие „Телеграф“. Ураганният вятър буквално отвя палатките на майките от „системата ни убива“, като една дори се закачи на тролейбусните жици. Междувременно люспа на Мая Манолова, пише изданието, успя да блокира за няколко часа кръстовището на 4-ти километър в София, за да може да се получи тапа и симпатизантите на ГЕРБ да не стигнат до София Тех парк на събирането на ГЕРБ. 

Участници в националната сбирка на ГЕРБ не знаеха защо са там. Стигна се и до насилие, пише „Дума“. Протестиращи посрещнаха делегатите със скандирания „Оставка!“ и призиви да си вървят. Активисти на ГЕРБ проявиха агресия и нападнаха журналисти и граждани, дошли да изразят недоволството си от властта. Те бяха удряни, блъскани, обиждани, телефоните им бяха избити от ръцете им, имаше счупени стативи и камери, пише изданието. 

Монитор“ цитира БНР под заглавие: Депутат: ГЕРБ трябва да поиска импийчмънт на президента. „България е парламентарна, а не президентска република. Българският парламент има мандат от 4 години. Парламентарна криза няма, както се видя при вота на недоверие, има излъчено правителство“, това каза пред БНР депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков, който се обяви за отстраняване на президента Румен Радев от поста му, заради безпрецедентното насъскване на хората към антиправителствени протести, целящи да свалят кабинета „Борисов 3“, пише „Монитор“.

ГЕРБ иска още милиард лева заем от ЕС, съобщава „Земя“. Правителството одобри проект за официално искане до ЕК за получаването на заема по Европейския инструмент за временна подкрепа, за да смекчи рисковете от безработица при извънредни обстоятелства вследствие на кризата с Covid-19. С допълнителната финансова помощ ще се подпомогне заетостта на около 250 000 работници и служители до края на 2020 година и ще се подобри системата за изплащане на обезщетенията за безработица, се уточнява в публикацията.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ин
    Интрудер
    4 -20
    08:30, 6 авг 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ку
      КУМГЕЙТ
      9 -1
      09:52, 6 авг 2020
      Катастрофата на ГЕРБ е факт кораба потъва БОЙКО БОРИСОВ е особен вид политически вампир модела от горе се прилага в Хасково тези които сте свързани в Хасково с Делян Добрев махайте се от него мъките ще са големи, Хасковския - КУМГЕЙТ изсмуква хората употребява ги по най-бруталния начин за благото на техните семейства и ги изхвърлят на боклука. Искането за лоялност срещу пари е = страдание и нищета. Примерите са много на първо място е непоклатимия Цветан Цветанов на който отрязаха главата за да не падне Борисов така прави и Добрев в името на неговата лична власт и да живее семейството му в благини и разкож ще потопи всимко и всеки не зачита никого и нищо само за да остане до обществените поръчи. Скоро хасковския герб ще стане новата ЦВЕТАНОВА партия и тогава ще започне войната. Всички до добрев ще изгорят.
    • До
      До КУМГЕЙТ
      8 0
      10:59, 6 авг 2020
      А ти сигурен ли си,че ГЕРБ в Хасково ще стане Цветан Цветанова партия?Аз мисля,че ще стане ДПС.Там келепира за Мавърчето ще е по-голям.
    • По
      Порчо
      7 -1
      12:18, 6 авг 2020
      Радев може и да отскочи до Кравария и ще се оправи, защото знае езици и има образование, умения и култура! Ама какво ще прави тъпият шоп, Вождът Тиква, ако отиде там? Ще се изгуби в тези огромни градове! А и там полицията не се церемони много с разни криминални типове, изживяващи са на Капо ди тути капи!
  • 2
    Ин
    Интрудер
    10 -2
    09:57, 6 авг 2020
    Бойко Крадеца в затвора !
  • 3
    Ли
    Лиско
    2 -1
    15:06, 6 авг 2020
    Най- доброто е оставки на Радев, Борисов,Парламента, Върховните съдилища и прокуратурата. Заличаване на всички партии и забраната на всички лица занимаващи се с политика, включително Слави и други подобни да участват в избори. Създаване на нови политически партии без стари муцуни, вождове и ментори. Назначаване на временно правителство от независими специалисти до провеждане на избори с електронно гласуване и образователен ценз минимум средно образование. Всичко трябва да започне начисто!
    • Пи
      питам
      0 0
      16:27, 6 авг 2020
      Ам... това със заличаването на всички партии не се ли нарича "фашизъм"? И ако няма партии кой точно ще поеме отговорността за държавата? Някоя неправителствена организация?
    • Им
      Има кой
      1 0
      18:11, 6 авг 2020
      Как кой? Анна Вели й брат й Анго...
Последни новини