София отново се събуди блокирана от протести

София отново се събуди блокирана заради антиправителствените протести. Очакват се още по-големи задръствания, понеже днес е ден за пътуване и хората тръгват с колите.

Остават затворени Орлов мост и площад "Независимост". Градският транспорт се движи с променен маршрут както вчера. Очаква се и през днешния ден да има засилен трафик по съседните улици и булеварди и нови пътни блокади. Препоръките към гражданите са да използват метрото, което към този момент не е засегнато от протестите.

Тази сутрин при протестиращите на Орлов мост дойдоха представители на Столична община, които преговаряха с тях да бъде пуснато движението на градския транспорт. Искаме диалог и разбиране, заявиха пред БНТ от Столична община. Представители на СДВР също водят преговори за пропускането на транспорта.

Протестиращите засега обаче са категорични, че няма възможност да бъде пуснато движението на градския транспорт.

Гражданите от палатковия лагер са снабдени с вода и храна, а до късно снощи на кръстовището имаше музика, танци и барбекю. Районът заприличва на къмпинг с палатки и тенти, между които играят деца, рисуват с тебешир по асфалта, карат колелета и се забавляват. Някои от демонстрантите си донесаха и саксии с цветя, маси и столове - всичко необходимо за удобно и по-дълго пребиваване на полеви условия.

В късната част на вечерта протестиращите пропуснаха няколко автобуса от линиите на градския транспорт.

Протестиращите не отстъпват и казват, че ще останат на Орлов мост докато правителството и главния прокурор не подадат оставка.
  
Исканията на протестиращите остават същите. "На мига, в който исканията ни за оставки бъдат изпълнени ние сме готови да освободим движението", казват протестиращите.

За днес е насрочен и протест срещу решението на турската държава да превърне историческата църква "Света София" в Истанбул от музей в джамия. Това стана по искане на президента Ердоган и с решение на Върховния съд. Протестът у нас е свикан за втора поредна седмица. Той ще започне от 18 часа пред българската църква "Света София" в центъра на столицата.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    2 -3
    11:08, 31 юли 2020
    Обградете руското посолство и "консулствата" им - бази на кгб ко пелетата! Там е свинята, която уп равлява ке нефа. И много камъни да имате в джобовете! :)
  • 2
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 -2
    11:13, 31 юли 2020
    Колко колхозни свини има в русе, та да има "консулство" ? :)
    там беше централата на кгб за ке нефа и от там държаха контрола. Далече от всекакви протести.
Последни новини