Лъчезар Котев: АРДА е точното място за моето развитие

Младежкият национал Лъчезар Котев е едно от новите попълнения на АРДА за новия сезон. Той идва от тима на Витоша Бистрица, където е играл последните три години, а преди това е носил фланелката на Септември и Оборище. Част е от младежкия национален отбор до 21г., за който има 6 мача и едно попадение. Котев даде интервю за клубния сайт и за ARDATV.

Лъчо здравей, ти си вече повече от месец в отбора на АРДА, тренираш заедно с твоите съотборници, как се чувстваш?

- Здравейте на всички фенове на АРДА, добре се чувствам. Много добре ме приеха в отбора момчетата и сега се готвим за новия сезон.

Свикна ли с обстановката?

- Да свикнах, изключително бързо се приобщих към тима и свикнах с изискванията, както на треньора, така и на момчетата около мен.

Как ти се отрази тази пандемия от коронавируса, АРДА бе отборът, който пръв въведе онлайн тренировки, предполагам си видял?

- Да гледах ги. Ами подготвях се в къщи, аз тогава още играех във Витоша Бистрица, където също имахме програма за индивидуални тренировки. Мисля, че се справих добре.

С кой от отбора се познаваше преди да дойдеш и успяхте ли вече да станете едно цяло?

- Като цяло с почти всички момчета се познавам от мачовете, които сме играли, но със Светослав Ковачев се познаваме по-добре, тъй като сме били заедно в националния отбор, и с Коконов също се познавам преди да дойда в АРДА.

Какво ти е впечатлението за отбора, в момента сте на лагер в Разлог?
- Впечатлението ми е много добро, разчита се само на български момчета, млади футболисти, целите са високи, и за един млад футболист като мен, това е перфектното място за развитие.

Ти изигра няколко контроли с АРДА, прави ми впечатление, че когато вземеш топката обичаш нестандартни отигравания, да изведеш твой съотборник в дълбочина зад отбраната на другия отбор. Това ли е твоя стил на игра?

- Ами да, зависи от ситуацията обичам да изострям атаката и да давам преимущество в предни позиции. Не всеки път става, но е хубаво да се опитват такива нестандартни неща.

Ти си от футболно семейство, разкажи кой те запали по футбола?

- Моят баща ме запали по футбола. Още от малък, на 3-4 години съм започнал да тренирам в детската градина, след това той ме заведе в Левски на Герена, и от там започна моят път във футбола.

Налагането на български играчи може би е един нов модел в българския футбол. Не само в АРДА, но и в другите отбори, защото с чужденци, които идват за една две години, и взимат едни големи пари, няма да се случат нещата?

- Ами да, според мен е крайно време клубовете да се обърнат към българските футболисти, защото в школите има доста добри футболисти и е време да се даде шанс на тях. Виждаме на какво ниво е българският футбол, и според мен, това е защото в последните години се залагаше повече на чужденци, които са недоказани, идват само да взимат високи заплати, не се раздават на терена. Според мен българските момчета могат да се справят много по-добре.

Кой е твоят идол за футболист?

- Зинедин Зидан е футболистът, от който съм се възхищавал от малък. Сега ми харесва стилът на игра на Пауло Дибала.

Какъв е Лъчезар Котев извън терена?

- Ами Лъчезар Котев извън терена, обичам да се забавлявам, излизам с приятели, също така уча. Това е общо взето за мен извън терена, нямам много време за странични неща покрай футбола, но когато имам възможност, както казах обичам да излизам с моята приятелка и другитe ми приятели.

Какво ще кажеш на феновете на АРДА, които с нетърпение очакват новия сезон?
- Искам да поканя всички привърженици на АРДА, когато отпадне тази карантина да дойдат на новия стадион, защото виждаме какво бижу е направено. Това е много добре както за Кърджали, така и за футбола в региона. Надявам се, че при първа възможност стадионът ще се напълни и всички ще дойдат да ни подкрепят.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини