Четирима заразени при един работодател през последното денонощие в Кърджалийско,общо случаите на COVID 19 станаха 109

Пет са новите случаи на заразени с коронавирус в Кърджалийско в областта през последното денонощие.Виросоносители са две жени и трима мъже.Четирима от тях са при един работодател.С тях общият брой на заразените достигна 109.

Двете жени са съответно на 53 и 23 години.Мъжете са съответно на 26,33 и 52 години.Едната от жените е от Ардинско,а другата от Чернооченско.Двама от мъжете са от Кърджали и един от Чернооченско.Това съобщи за Кърджали бг вести главният секретар на РЗИ- Кърджали Петя Папазова.Тя каза още,че всичките петима пациенти са на амбулаторно лечение.

104 достигнаха случаите на коронавирус в Кърджалийско от началото на пандемията до 23 юли 2020 г, 72-ма са излекуваните, трима са починали. 21 заразени са на домашно лечение, 8 са в болница, 1986 са под карантина. Данните бяха оповестени на поредното видео-заседание на Областния кризисен щаб, ръководен от областния управител Никола Чанев. Всички пациенти с COVID-19 в инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ са в задоволително състояние, няма болни на апаратна вентилация. Днес са взети 24 проби. Ново огнище е регистрирано в промишлено предприятие от региона, където са установени 6 положителни проби. Там се извършва дезинфекция. Здравните власти са направили предписание за тестване на всички работници.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини