ТЕЦ-ът на Доган получил 50-60 млн. лв. за студен резерв, управляващите ще ги намаляват

 В опит да се разграничат от ДПС и почетния му лидер Ахмед Доган управляващите ще намалят парите за студения резерв, така че и неговият ТЕЦ "Варна" да получава по-малко, се разбра от думите на вицепремиера Валери Симеонов ("Обединени патриоти", НФСБ) в сутрешния блок на "Нова телевизия". Симеонов направи изказването в опит да отхвърли тезата за зависимост между управляващите и ДПС, като заяви, че обществото "много силно се влияе от конспиративните теории".

"Вчера си дадохме сметка че в няколко случаи работата на правителството се обвързва едва ли не със слугинаж към Доган. В тази връзка взехме решение тотално да се промени схемата на студения резерв", заяви Симеонов. По думите му ТЕЦ "Варна" за година е получил между 50 и 60 млн. лева за студения резерв (средства за мощности, които не работят, но получават пари, за да стоят в готовност и при необходимост да бъдат активирани - б.р.).

"Сега студеният резерв ще бъде драстично намален, може би 10 пъти, и по този начин ще бъдат намалени и сумите към ТЕЦ "Варна", обяви Симеонов и посочи, че въпросът е срещнал одобрението на премиера Бойко Борисов на вчерашния коалиционен съвет.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ха
    ХАНКО БРАТ
    7 0
    12:41, 17 юли 2020
    Като видяхте дебелия, венясал и ръбест се сетихте. "Патриоти", герберасти, бесепари и всички били в политиката от 89-та насам сте от един дол дренки. За студен резерв беше предвидена държавната Марица а управляващите решиха ,незнайно защо да прехвърлят тази привилегия на Догановия ТЕЦ-Варна. Продажни,алчни копИлета. Не били в коалиция с ДПС,ама друг път.
  • 2
    Ха
    Ханза
    0 0
    13:00, 18 юли 2020
    Той оня горе гледа и връща(рано или късно,дано да е рано)
Последни новини