Първият магистър нинджа получи диплома в Япония

Дженичи Мицухаши получи диплома за нинджа, съобщава CNN. 45-годишният мъж е изкарал двегодин[a магистратура в университета Ми в Централна Япония, където е историческата родина на първия клан нинджа. Той не само изучавал документи и слушал лекции, но и усвоявал базисни умения в бойните изкуства и да катери безшумно планини.

"Четох, че сутрин нинджите работели като фермери, а следобед тренирали бойни изкуства", казва Мицухаши и допълва, че освен многобройните занимания, отглеждал зеленчуци. "Убийците в черни дрехи имали всестранни умения за оцеляване."

Той изучавал също кунг-фу и японското бойно изкуство, известно като шорнджи-кемпо. Сега той преподава нинджа умения в собственото си доджо и управлява местен хотел, докато прави докторска дисертация. Мъжът няма планове да напуска научната институция.

През 2017 г. университетът Ми основа основа първия в света изследователски център за нинджа, а година по-късно откри магистърска програма. Професорът по японска история Юджи Ямада е изненадан от отдадеността на Мицухаши към неговата задача. Той отбелязва, че не е очаквал студентът да се държи като истински воин.

За да се запишат, студентите трябва да издържат изпит по история на Япония и тест за четене на исторически документи. Ръководителят на образователната институция каза, че приемат трима кандидати годишно. Независимо от това, Сенсей е уверен, че този курс позволява да научат за нинджа, но не и да станат.

Коментари в сайта

Последни новини