АРДА записа много ценна победа

Отборът на АРДА постигна много важна победа с 1:0 над Ботев Пловдив, във втора среща от Група 2, от плейофната фаза на efbetЛИГА. Играчите на Николай Киров поеха инициативата още от самото начало и се настаниха в половината на Ботев. В 10-та минута Ради Василев се опита да изненада стража на жълто-черните, но той успя да избие топката. две минути по-късно Емил Мартинов стреля от около 25 метра, но топката мина над напречната греда. В 15-та минута при едно разбъркване, Румен Румено шутира, но в крайна сметка след рикошет във футболист на Ботев, топката излезе в ъглов удар. В 26-та минута символичните гости от Ботев успяха да отправят опасен удар към Месут Юсуф, който пазеше за АРДА, но топката срещна напречната греда. След много добра атака в 32-та минута Спас Делев изпробва далечния си шут, но в този случай топката също срещна гредата.

След почивката положението не се промени и футболистите на АРДА продължиха да търсят победата и трите точки в този двубой. Малко след подновяването на играта, Емил Мартинов с хубав удар прати топката в ръцете на Георгиев. В 50-та минута Иван Коконов получи хубаво топката, но и този път вратата на Ботев остана суха. Натискът на сините от  Кърджали продължаваше с пълна сила. Последваха няколко положения създадени от Ради Василев. Тодор Неделев в 67-та минута за втори път нацели напречната греда и резултатът остана непроменен. Все пак феновете на АРДА бяха вдигнати на крака в 80-та минута, когато след хитър пас на Делев, Ради Василев елегантно вкара топката в мрежата на Ботев и откри резултата. До края на двубоя Спас Делев също за пореден път изпробва своя късмет, но до второ попадение не се стигна.

Вратарят на АРДА Месут Юсуф бе избран за играч на мача според зрителите на Диема и сайта GONG.BG. Наставникът на АРДА Николай Киров бе включил в групата за мача 17-годишния вратар Лъчезар Йорданов, както и друг юноша на клуба Емирджан Сюлейман.

След тази победа АРДА заема първо място в Група 2 с актив от 34т., пред Ботев Пд с 33, Ботев Вр с 25 и Дунав с 22. В следващия кръг АРДА гостува на Ботев Враца, като срещата е на 3 юни от 18:45.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини