Кралски скандали и Египетски мистерии по Viasat History през юли

Кралски скандали (рубрика)
Двойна порция всяка неделя от 5 юли, в 22:00 
Всички знаят историята на бащата на кралицата - неохотният, но отговорен Джордж VI, както и на по-големият му брат Едуард, отказал се от трона в името на любовта. За сметка на това сестра им Мери и тримата им братя Хенри, Джордж и Джон, са почти изцяло забравени. 

Невиждани до момента писма и дневници, принадлежащи на кралските особи разкриват скритата им история на фона на социалния и политически живот на 20-те, 30-те и 40-те г. на миналия век. Как се е справило семейството с войните, абдикациите, конфликтите, трагедиите и постоянното внимание?

Изгубените писма на кралските особи
Започва от неделя, 5 юли, в 22:00 ч.
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Година: 2019

Всички знаят историята на бащата на кралицата - неохотният, но отговорен Джордж VI, както и на по-големият му брат Едуард, отказал се от трона в името на любовта. За сметка на това сестра им Мери и тримата им братя Хенри, Джордж и Джон, са почти изцяло забравени. 

Документалната поредица от три части разказва взаимосвързаните истории на първите млади представители на династията Уиндзър. Невиждани до момента писма и дневници, принадлежащи на кралските особи разкриват скритата им история на фона на социалния и политически живот на 20-те, 30-те и 40-те г. на миналия век.  
През войни, абдикация и дълбоки конфликти, семейството е подложено на безпрецедентно внимание от страна на обществеността. Вижте каква е ролята на тези кралски особи в създаването на британската монархия, каквато я познаваме днес.

Египетски мистерии (рубрика)
От понеделник до петък всяка седмица от понеделник, 13 юли, в 23:00 ч.

Египет: земя на нескончаеми интриги и чудеса, дом на екзотични градове и на огромни разпростиращи се пустини, които крият едни от най-големите и фундаментални находки на древния свят. Знаем много за Хеопсовата пирамида, но из цял Египет има разпръснати още множество пирамиди. Присъединете се към египтолозите за единствени по рода си открития! 

Дали ще съумеят да впрегнат съвременни съдебно-медицински технологии, за да открият причините за смъртта на човек, мумифициран преди 4 000 години?

Изгубената египетска пирамида
Понеделник, 13 юли, в 23:00 
Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Година: 2020

Невероятно откритие беше направено в суровата пустиня на Северен Египет с намирането на останките на 4000-годишна пирамида. В нея има гробно отделение, но за разлика от останалите пирамиди, тук то е запечатала с гранитен камък, който тежи 10 тона. Въпреки че гробницата е запечатана обаче, съдържанието ѝ не е непокътнато и това кара археолозите да смятат, че са се натъкнали на древно местопрестъпление. 

Гробницата е ограбена, но няма следи от влизане. За да реши мистерията, екипът изследва престъпния свят на древните грабители на гробници.

Изгубените кралства на Южна Америка
Маратон на 4 юли, събота, в 09:30 ч.
и на 28 юли, вторник, от 11:05 ч.
Брой епизоди: 4 x 60 мин.

Археологът Джаго Купър разкрива необикновената история на някои от древните цивилизации на Южна Америка в поредицата от четири части. Изследвайки зрелищни руини и търсейки истината за легендите, които заобикалят тези забележителни култури, д-р Купър обикаля Перу, Боливия и Колумбия. Поредицата разкрива истинския характер на забележителния континент чрез неговата археология, култура, хора и пейзажи.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини