Борисов: Ново затягане на мерките ще доведе до паника

Към днешна дата не считам, че трябва да се паникьосваме с това, че са се вдигнали бройките на заразени с коронавирус, каза министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет. По думите му, няма да се затягат мерките. Според него, ако се затегнат мерките сега, това ще внесе допълнителна паника.

Борисов призова хората да спазват дисциплина, физическата дистанция и дезинфекцията. "Никога не сме ви подвели, че пандемията е свършила", изтъкна Бойко Борисов. Той добави, че след като в България са били отпуснати мерките, управляващите са били наясно какво ще се случи. По време на днешното заседание на Националния оперативен щаб лекарите са казали, че вирусът е много по-слаб. Освен това, в момента има много малко хора в болниците, защото има рекордно много излекувани от COVID-19.

Премиерът посочи, че все още има достатъчно капацитет в болниците. Има и достатъчно медикаменти. Налични са и достатъчно защитни облекла, маски, лекарства.

Изпълнителният директор на Александровската болница проф. Костадин Ангелов добави, че има достатъчно количества антимикробни препарати в болниците. Лечебните заведения разполагат и с достатъчно медикаменти, които се използват за лечението на ХИВ-инфекция. Има и достатъчно медикаменти, които се използват за лечение на други вирусни инфекции.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Бб
    ББ
    9 -4
    13:48, 19 юни 2020
    Не сме толкова тъп народ , искаме да живеем като гърците това беше ваше изказване . Затова ходим в гърция на почивка и ще продължаваме да ходим .
  • 2
    Са
    Сапето
    8 -4
    15:36, 19 юни 2020
    Не е важно дали ще измрем, а дали ще се спаси сезона на морето
  • 3
    Де
    Делчо
    5 -1
    21:09, 19 юни 2020
    Щяло да доведе до паника ама царвул нали трябваше да спазваме мерки бе нали при над100 заразени връщахме мерките ми хора които работят в големите магазини имат семейства бе ти знаеш ли че фамилия по20 мангусти работели до вчера и се прибрали ходят и кашлят сеят заразата в магазина и хич не им пука бе какви мерки вгр Хасково нямало болни смях то и в дели ормана Тсрговище Разград Шумен гара самуил Каолиново нямаше болни почти три месеца елате да видите сега дали това е лажа щото някои хора не вярват че има зараза има хора здрави мрът кат мухи на закритио маска на кратуната иначе нвма влизане в магазини разбрахтели бе минисъре не всичко е пари живота на хората е най ценен!!!!?
  • 4
    Уу
    уууууу
    2 0
    20:34, 20 юни 2020
    Кантарджиев моля носете си маските в затворени пространства МАГАЗИНИ а що го отмениха бе за пари защо тогаеа оварят бардаците кадето се сабират хора ( говеда) пак за пари големи ги мяташе ******* ся обърна палачинката щото му запари г...за кой ти мисли за вас бе хорица слагайте си маските спазвай дистанция и като излезнеш от маг си ги свалвй и си живей живота така предпазваш не само себеси но и околните!!!?
  • 5
    Дъ
    дърт хасковлия
    3 0
    21:32, 20 юни 2020
    никой не ни бръсне са сливи.Нали им гласуваха парите,за какво сме им.Всичко беше за това.Като имаше по 40-50 болни на ден ни побъркаха по всички медии.Осраха се пред Европата.На наш гръб.Номера им мина и сега са над 100,но изведнъж се загрижиха за народа.Паника щяло да има.Тях ги тресе паниката,ама иначе така съвсем усилено,арогантно,безскрупулно и безсрамно си лапат и крадат.Целия народ ги кълне,ще ги втресе,да знаете.Всички,без изключение.
Последни новини