Славейковци от 4 до 6 клас завършиха учебната година

193 грамоти за отличен успех връчи директорът Багдасаров

С три отделни тържества приключи учебната 2019/2020 година за учениците от 4 до 6 клас в СУ „Петко Рачов Славейков“. Съобразявайки се с епидемиологичната обстановка, ръководството на училището и гимназистите от Ученическия парламент подготвиха едночасови празници за всеки от трите випуска.

В 9 часа стартира тържеството на „малките абитуриенти“ от 4 клас, които с широки усмивки и тоги бяха заели местата си в специалните си класни стаи на открито, както бе парцелиран училищния двор на „Славейков“. За първа учебна година четвъртокласниците завършват с големите от прогимназията. Традиционно това тържество славейковци организират на градския басейн, но какво ли в 2020-та година е както обикновено?

Тържеството за четвъртокласниците откри Бусе Салим от 4“а“ клас с класен ръководител Фотка Ганева със стихотворението „Обичам те, Родино“ на Елисавета Багряна. Директорът Милко Багдасаров пък благодари на всички деца за усилията, които положиха по време на дистанционното обучение, за успехите, които постигнаха въпреки всички трудности. Специална благодарност изрази директорът към родителите, които се включиха активно в учебния процес и без които би било невъзможно учебната година да приключи така успешно.

Следващ поздрав бе изпълнението на вокалната група „Талантите на Славейков“ с ръководител Мария Загорова, които разтанцуваха всички с песента „Щастието“. В програмата се включиха и момичетата от танцов състав „Шарени ритми“ с ръководител Величка Мартинова, които изиграха едно динамично Филиповско хоро, хванати за кърпи.

Като истински абитуриенти, четвъртокласниците се събраха на красивата морава пред главния вход на СУ „П. Р. Славейков“ и хвърлиха шапките по команда на директора Багдасаров. Последва дълга фотосесия по класове на сцената и сбогуване на всеки клас с началните учителки – трогателно и силно, изпълнено с надежда и очаквания.

Предвиденият един час не стигна за четвъртокласниците, когато училищният звънец ги прикани да освободят класните стаи за петокласниците, които пък час по-късно ги предоставиха на шестокласниците. И така в тричасов маратон три випуска славейковци изпратиха нестандартната учебна година и казаха: „Здравей, ваканция!“

Поздрав за петокласниците бе изпълнението на Мария-Магдалена Делчева с песента „Детска планета“, а за шестокласниците пак тя изпълни едно модерно динамично англоезично парче, което ги зарадва и ги накара да се почувстват още по-големи.

Общо 193 грамоти връчи директорът Милко Багдасаров в трите тържества. Заслужиха ги учениците с пълен отличен успех или само с една петица в годишните оценки. Няколко грамоти и награди за гражданска позиция и участие в обществени кампании също дадоха висока оценка на малчуганите.

Славейковци за пореден път доказаха, че умеят да ценят всеки момент въпреки трудностите и условията, че намират начин и желание да се справят.

С подобна отдаденост предвиждат да протече и завършването на учениците от 7 до 11 клас на 30 юни.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Aндрей
    1 0
    09:51, 17 юни 2020
    Този директор още ли не си е подал оставката, дето наруши Закона, мерките срещу Ковид 19?ОСТАВКА!
Последни новини