2 °C

Славейковци от 4 до 6 клас завършиха учебната година

193 грамоти за отличен успех връчи директорът Багдасаров

С три отделни тържества приключи учебната 2019/2020 година за учениците от 4 до 6 клас в СУ „Петко Рачов Славейков“. Съобразявайки се с епидемиологичната обстановка, ръководството на училището и гимназистите от Ученическия парламент подготвиха едночасови празници за всеки от трите випуска.

В 9 часа стартира тържеството на „малките абитуриенти“ от 4 клас, които с широки усмивки и тоги бяха заели местата си в специалните си класни стаи на открито, както бе парцелиран училищния двор на „Славейков“. За първа учебна година четвъртокласниците завършват с големите от прогимназията. Традиционно това тържество славейковци организират на градския басейн, но какво ли в 2020-та година е както обикновено?

Тържеството за четвъртокласниците откри Бусе Салим от 4“а“ клас с класен ръководител Фотка Ганева със стихотворението „Обичам те, Родино“ на Елисавета Багряна. Директорът Милко Багдасаров пък благодари на всички деца за усилията, които положиха по време на дистанционното обучение, за успехите, които постигнаха въпреки всички трудности. Специална благодарност изрази директорът към родителите, които се включиха активно в учебния процес и без които би било невъзможно учебната година да приключи така успешно.

Следващ поздрав бе изпълнението на вокалната група „Талантите на Славейков“ с ръководител Мария Загорова, които разтанцуваха всички с песента „Щастието“. В програмата се включиха и момичетата от танцов състав „Шарени ритми“ с ръководител Величка Мартинова, които изиграха едно динамично Филиповско хоро, хванати за кърпи.

Като истински абитуриенти, четвъртокласниците се събраха на красивата морава пред главния вход на СУ „П. Р. Славейков“ и хвърлиха шапките по команда на директора Багдасаров. Последва дълга фотосесия по класове на сцената и сбогуване на всеки клас с началните учителки – трогателно и силно, изпълнено с надежда и очаквания.

Предвиденият един час не стигна за четвъртокласниците, когато училищният звънец ги прикани да освободят класните стаи за петокласниците, които пък час по-късно ги предоставиха на шестокласниците. И така в тричасов маратон три випуска славейковци изпратиха нестандартната учебна година и казаха: „Здравей, ваканция!“

Поздрав за петокласниците бе изпълнението на Мария-Магдалена Делчева с песента „Детска планета“, а за шестокласниците пак тя изпълни едно модерно динамично англоезично парче, което ги зарадва и ги накара да се почувстват още по-големи.

Общо 193 грамоти връчи директорът Милко Багдасаров в трите тържества. Заслужиха ги учениците с пълен отличен успех или само с една петица в годишните оценки. Няколко грамоти и награди за гражданска позиция и участие в обществени кампании също дадоха висока оценка на малчуганите.

Славейковци за пореден път доказаха, че умеят да ценят всеки момент въпреки трудностите и условията, че намират начин и желание да се справят.

С подобна отдаденост предвиждат да протече и завършването на учениците от 7 до 11 клас на 30 юни.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Aндрей
    1 0
    09:51, 17 юни 2020
    Този директор още ли не си е подал оставката, дето наруши Закона, мерките срещу Ковид 19?ОСТАВКА!

Хороскоп за 04.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Промени на работното място, за някои свързани със смяна на екип или нови отговорности. Съществуващите затруднения няма да ви откажат и ще продължите да работите, изяснявайки перспективите пред себе си. Настроението ви ще се подобри в следобедните часове, научавайки нещо важно за делата си.
04 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Финансовото ви състояние започва постепенно да се стабилизира, което ще повиши самочувствието ви и ще ви направи по-дръзки. Проявете добротата си и дайте своя дял за подпомагане на нуждаещи се. Красота има навсякъде, стига да я виждат очите ни. Вечерта споделете с приятели, но не прекалявайте с алкохола.
04 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не сте застраховани от здравословни проблеми, предвид усилената си работа и стрес. Вземете мерки и не гледайте песимистично на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не гу-бите присъствие на духа. Тревогите ви може да са прово-кирани и от активната ви позиция по проблеми, засягащи власт имащите.
04 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Осланяйте се на потенциала и уменията, които притежавате при договаряне на условия с работодатели и партньори. Можете да постигнете напредък за това бъдете решителни. Пътуване зад граница ще ви натовари с ангажиментите си по неговата организация, но пък ще ви достави удоволствие и нови познанства. Някои ще изпитват здравословни неразположения.
04 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят се очертава като много забавен и приятен. Днес сте в стихията си. Пленявате околните със слънчево настроение и духовити забележки. Изключително контактни сте и привличате вниманието дори на непознати хора. Имате нужда от развлечения, така че не пропускайте нито една възможност за вечерта. Наслаждавайте се на почивката си.
04 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Разпилени сте и се захващате с много неща наведнъж. Определете най-важното за вас и се концентрирайте върху него. Изгледите ви за успех са повече от добри, просто трябва да положите малко целенасочени усилия и да не се отказвате.
04 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще ви занимават различни въпроси, но с приоритет ще бъдат бизнес-проектите ви. Творческите ориентираните от вас ще се насладят на общуването си с хора, близки по дух и усещане. За всички ви е важно да сте коректни във взаимоотношенията си и в тази връзка ще изясните максимално позициите си по отношение на обща работа.
04 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С правилния си избор днес може да си осигурите финансова независимост и душевен комфорт. Разочарования също са възможни и то по линия на взаимоотношения и разминаване с очакванията ви. В семейна среда ще се чувствате по-спокойни и защитени от чужди и враждебни намеси. Пазете се от измами.
04 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Статуквото в момента изглежда напълно ви устройва. Не губете време да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на любимия човек. Няма за какво да се тревожите.
04 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С настроение ще свършите задачи, които отлагате от доста време. С вярно решение и прагматичен подход ще се отнесете към възникващите проблеми, както на работното място, така и в къщи. Интимният ви партньор ще ви изненада приятно. На внимание и обич ще се радвате и от любимите си хора.
04 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ви води силното ви желание да постигнете нещо конкретно. Истината е, че не си давате сметка какво точно сте в състояние да свършите, и какво не. Имайте повече търпение, когато става дума за работа с други хора. В личен план ще се радвате на приятни моменти с човека, на когото държите.
04 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Очертаващото се пътуване ще ви създаде приятни емоции. Ще получите покана от някой за общ бизнес. Работете за постигането на целите си, като задълбочавате контактите си, но не ви съветвам да участвате в съдружия. Силната ви индивидуалност ще влезе в конфликт с нечии интереси.
04 мар 2021
Последни новини