19 °C

Славейковци от 4 до 6 клас завършиха учебната година

193 грамоти за отличен успех връчи директорът Багдасаров

С три отделни тържества приключи учебната 2019/2020 година за учениците от 4 до 6 клас в СУ „Петко Рачов Славейков“. Съобразявайки се с епидемиологичната обстановка, ръководството на училището и гимназистите от Ученическия парламент подготвиха едночасови празници за всеки от трите випуска.

В 9 часа стартира тържеството на „малките абитуриенти“ от 4 клас, които с широки усмивки и тоги бяха заели местата си в специалните си класни стаи на открито, както бе парцелиран училищния двор на „Славейков“. За първа учебна година четвъртокласниците завършват с големите от прогимназията. Традиционно това тържество славейковци организират на градския басейн, но какво ли в 2020-та година е както обикновено?

Тържеството за четвъртокласниците откри Бусе Салим от 4“а“ клас с класен ръководител Фотка Ганева със стихотворението „Обичам те, Родино“ на Елисавета Багряна. Директорът Милко Багдасаров пък благодари на всички деца за усилията, които положиха по време на дистанционното обучение, за успехите, които постигнаха въпреки всички трудности. Специална благодарност изрази директорът към родителите, които се включиха активно в учебния процес и без които би било невъзможно учебната година да приключи така успешно.

Следващ поздрав бе изпълнението на вокалната група „Талантите на Славейков“ с ръководител Мария Загорова, които разтанцуваха всички с песента „Щастието“. В програмата се включиха и момичетата от танцов състав „Шарени ритми“ с ръководител Величка Мартинова, които изиграха едно динамично Филиповско хоро, хванати за кърпи.

Като истински абитуриенти, четвъртокласниците се събраха на красивата морава пред главния вход на СУ „П. Р. Славейков“ и хвърлиха шапките по команда на директора Багдасаров. Последва дълга фотосесия по класове на сцената и сбогуване на всеки клас с началните учителки – трогателно и силно, изпълнено с надежда и очаквания.

Предвиденият един час не стигна за четвъртокласниците, когато училищният звънец ги прикани да освободят класните стаи за петокласниците, които пък час по-късно ги предоставиха на шестокласниците. И така в тричасов маратон три випуска славейковци изпратиха нестандартната учебна година и казаха: „Здравей, ваканция!“

Поздрав за петокласниците бе изпълнението на Мария-Магдалена Делчева с песента „Детска планета“, а за шестокласниците пак тя изпълни едно модерно динамично англоезично парче, което ги зарадва и ги накара да се почувстват още по-големи.

Общо 193 грамоти връчи директорът Милко Багдасаров в трите тържества. Заслужиха ги учениците с пълен отличен успех или само с една петица в годишните оценки. Няколко грамоти и награди за гражданска позиция и участие в обществени кампании също дадоха висока оценка на малчуганите.

Славейковци за пореден път доказаха, че умеят да ценят всеки момент въпреки трудностите и условията, че намират начин и желание да се справят.

С подобна отдаденост предвиждат да протече и завършването на учениците от 7 до 11 клас на 30 юни.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Aндрей
    1 0
    09:51, 17 юни 2020
    Този директор още ли не си е подал оставката, дето наруши Закона, мерките срещу Ковид 19?ОСТАВКА!

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини