„Здравей, лято!“

     Вчера, 15 юни с музика и  много детски усмивки се откри ваканционната програма на Общински детски комплекс „Летния градски лагер“. Тази ваканционна форма  е много атрактивна,  провежда се за осма поредна година и привлича многобройни участници.

Поради въведените противоепидемични мерки в условията на разпространението на COVID-19,  ще бъде ограничен броя на децата посещаващи ОДК.

За да се даде възможност на повече желаещи  да се включат, летните занимания ще се проведат на 2 етапа:

от 15 юни до 30 юни за деца от І, ІІ и ІІІ клас, посещаващи постоянните групи в

ОДК – до 90 деца;

от 1 юли до 15 юли за деца от І, ІІ и ІІІ клас, които не са участвали във формите

на ОДК – до 90 деца.

Посещението в ОДК може да стане само след информирано съгласие на родителите и с изричното условие, че са запознати и декларират, че ще спазват новите правила за работа на ОДК.

Първата група, от 15 до 30 юни вече е със запълнен капацитет. За групата от 1 до 15 юли родителите могат да подадат заявления в ОДК всеки работен ден от 9 до 14 ч.

Екипът на ОДК е подготвил разнообразни летни занимания за малчуганите - утринна гимнастика, аниматорски танци, спортни и забавни игри, рисуване, арт-работилница, лятно кино, в света на книгите и  приказките, музика, екология, в света на животните, краезнание,  и др.

Заниманията са безплатни и се провеждат от понеделник до петък от 9 до 12.30 ч.

ОДК изпълнява всички противоепидемични мерки за осигуряване на безопасна и здравословна среда за провеждане на присъствените занимания.

Това съобщиха от ръководството на ОДК-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини