BMW X1 - Официални данни

BMW Group допълва гамата на BMW X моделите, пренасяйки за първи път техните специфични характеристики и качества в премиум сегмента на компактния клас с новото BMW X1. Новият автомобил навлиза на пазара от есента на 2009 г., за да отговори на нуждите на модерна целева група, търсеща съвременен автомобил, който да се справя както с ежедневните предизвикателства в градски условия, така и с индивидуалните изисквания, свързани с активния начин на живот и различните стилове на шофиране. Новото BMW X1 съчетава удоволствието от шофирането, така типично, за BMW X моделите с модерен характер, смел дизайн и превъзходна функционалност.

Екстериора на новото BMW X1 демонстрира самоувереност и елегантност, които се допълват от спортния характер, универсални възможности и отлично поведение на пътя. Макар и с размери по-малки от тези на останалите Х модели, принадлежността на BMW X1 към тяхното семейство е очевидна. Увеличеният пътен просвет и защитата на долната част на автомобила подчертават неговите възможности в off-road условия, а дългото разстояние между осите и леко повдигнатата линия на задните стъкла акцентират върху спортния му характер. Той се допълва и от отличните аеродинамични характеристики на новото BMW X1 с коефициент за аеродинамично съпротивление 0.32 за модификациите BMW X1 sDrive20d, BMW X1 хDrive18d и BMW X1 sDrive18d.

Интериорът е подчертано функционален и модерен. Типично за автомобилите с марка BMW кокпита е ориентиран към водача. Висококачествените материали и естествените, специално подбрани цветове подчертават младежкото и динамично излъчване на автомобила.

Повдигната позиция на седене, усещането за простор, както и многобройните опции за съхранение на вещи, правят новото BMW X1 подходящo както за шофиране в градски условия, така и на дълъг път, при това с динамика и спонтанност от най-висок клас. Пространството за пътници в задната част на автомобила е достатъчно комфортно за пътуване на трима възрастни. Ъгълът на облегалките на седалките на втория ред се регулира. Те може да се сгъват, на три части с размери 40/20/20. Обемът на багажника варира от 420 л. до максимум 1350 л. Като част от допълнителното оборудване се предлага електрически панорамен покрив.

Благодарение на модерните технологии за задвижване на BMW X1, моделът се отличава с превъзходно поведение на пътя и висока ефективност. В зависимост от избраната модификация, водачът може да разчита на мощни и ефективни двигатели, бензин или дизел, с ниски разход на гориво и нива на вредни емисии, най-интелигентната система за задвижване на всички колела BMW xDrive, както и от многобройни функции на BMW EfficientDynamics като Регенерация на спирачната енергия (Brake Energy Regeneration), функцията Auto Start Stop, Индикатор за смяна на предавките и др.

Още при въвеждането си на пазара новото BMW X1 ще се предлага с един шестцилиндров бензинов двигател и три четирицилиндрови дизелови двигателя. BMW X1 xDrive28i е оборудван с редови шестцилиндров бензинов двигател с блок изработен от алуминиево-магнезиева сплав, VALVETRONIC и двоен VANOS, той постига максимална мощност от 190 кВт/258 к.с. при 6 600 об/мин. Двигателят на BMW X1 xDrive23d е четирицилиндров с алуминиев блок, BMW TwinPower Turbo и система за директно впръскване на горивото common rail. Той постига максимална мощност 150 кВт/204 к.с. при 4400 об/мин. Дизеловият двигател, с който BMW X1 xDrive20d е оборудвано постига максимална мощност 130 кВт/177 к.с. при 4400 об/мин. Той е с четири цилиндъра, алуминиев блок, система за директно впръскване на горивото и турбокомпресор с променлива геометрия. Предлага се и в модификация със задно задвижване - BMW X1 sDrive20d. По-късно ще бъдат въведени и модификациите BMW X1 xDrive18d, със задвижване на всички колела и максимална мощност 105 кВт/143 к.с. при 4000 об/мин. и BMW X1 sDrive18d. Последният постига най-висок стандарт за ефективност и среден разход на гориво в ЕС тестови цикъл и емисии CO2 са съответно - 5.2 л/100 км. и 136 г/ км. Всички модификации на новото BMW X1 отговарят на стандарта за нива на вредни емисии EU 5.

Най-модерната технология в областта на окачването, с която новото BMW X1 е оборудвано, включва предно окачване с виртуална шенкелна ос и задно многораменно окачване с елементи от олекотена стомана, прецизен усилвател на кормилното задвижване, високоефективни спирачки, Динамичен контрол на стабилността (Dynamic Stability Control) включително Dynamic Traction Control и като част от допълнителното оборудване Performance Control, оказващ влияние върху спирачките за особено динамичен стил на шофиране.

Новото BMW X1 се отличава със специална структура на каросерията, създадена за гарантиране на максимална сигурност на пътниците в автомобила. В стандартното оборудване са включени предни и странични въздушни възглавници, както и странични въздушни възглавници за глава, динамични спирачни светлини и дневни светлини, ксенонови фарове, адаптивни предни светлини и др. Асистент за дълги светлини се предлага, като част от допълнителното оборудване.

Системите за навигация и развлечение включват предлаганите като опция навигационна система Professional; последно поколение бордови компютър BMW iDrive, с контролер и бутони за директен достъп на централната конзола, контролен дисплей интегриран в инструменталното табло и бутони за най-често използваните функции под контролното табло за климатичната инсталация, като стандарт. Най-висококачествени HiFi системи и USB interface могат да бъдат допълнително поръчани, като алтернатива на включените в стандартното оборудване аудио система и AUX-In вход.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини