Сръбски талант спря Григор Димитров във втория мач от "Адриа тур"

Григор Димитров загуби втория си мач от "Адриа тур", допускайки поражение в два сета от сърбина Никола Милойевич. В отделните части 145-ият в света надделя с 4:1 и 4:3 (4) за 54 минути.

Димитров не успя да се възползва от доброто си начало в турнира в Белград, след като по-рано вчера надви друг сърбин Душан Лайович.

В двубоя Димитров направи много грешки и не игра уверено, докато срещу себе си имаше вдъхновен тенисист.

Съперникът на Димитров беше сменен, след като Дамир Джумхур получи контузия. Босненецът успя да издържа само два гейма срещу Доминик Тийм заради проблем в адукторите.

Милойевич, който е на 24 години беше резерва по време на "АТП къп" в началото на годината, като турнирът беше спечелен от Сърбия.

Мачът започна със спечелен сервис гейм от Димитров, който обаче се оказа и последен за него в първия сет. След това Милойевич беше по-уверен и придоби голямо самочувствие, подкрепян от публиката.

Сръбският тенисист спечели четири поредни гейма и взе първата част след само 18 минути.

Това помогна на Милойевич да стартира много уверено и във втория сет, повеждайки с 2:0. Димитров успя да върне пробива веднага и изравни. Сетът влезе в тайбрек, в който Димитров поведе с 3:0.

След това българинът допусна нов спад в играта си и Милойевич спечели шест поредни точки, повеждайки с 6:3. Димитров върна една точка, но след това сгреши при свое подаване и младият сърбин затвори срещата.

Турнирът в Белград е част от серия турнири, организирани от световния №1 Новак Джокович на Балканския полуостров. Това са и едни от първите тенис мачове след пандемията от коронавируса COVID-19.

Срещите се провеждат в два от три сета, в които се играе до четири гейма.

В неделя Димитров ще изиграе третия си мач от групата, който е срещу Доминик Тийм.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини