Взрив на COVID 19 в Кърджали, 12 заразени за денонощие/обновена/

Взрив на COVID 19 през последното денонощие отчете в Кърджали Министерството на здравеопазването. Дванадесет са новозаразените в областта,според данни на здравното ведомство.

  По информация на Регионалната здравна инспекция в Кърджали общо установените виросоносители в областта през изминалото денонощие са 6.Трима от тях са на амбулаторно лечение и трима са настанени в инфекциозно отделение.От 5 до 11 юни на домашно лечение са поставени единедесет души,а в болницата са изолирани шестима.

  От РЗИ-Кърджали определиха като скандално поведението на лекарка, която е дала положителна проба за коронавирус, но отказала да признае резултата .Лекарката излъгала здравните власти,че не е имала контакт с виросоносител. Тя разпространила заразата сред семейството си и семейството на годеника си.Сред заразените е възрастна жена,баба на годеника,която е била с тежко онкологично заболяване и е починала.Така в чернооченските села Водач и Ябълковец се образуват огнища на зараза.Проблемът е,че в двете села има много контактни.

В Кърджали за сега няма огнище на зараза.Установен е местен жител,който се оказал контактен и е носител на вируса.

  През изминалото денонощие Кърджали бе подредено от здравното ведомство на второ място в класацията за новорегистрирани случаи след столицата.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини