Изкуствен интелект помага за оцеляването на туризма в страната

След тежката пролет, затворени по домовете си, хората това лято имат нужда от смяна на обстановката и почивка. Затова ИТ компанията „Абилитикс” създаде и чатбот-платформата „COME TO BULGARIA”, която цели да минимизира последствията от Коронавируса в сферата на туризма. Нова функционалност на изкуствения интелект, е че не само ще си пише с потребителите, а ще възприема гласови въпроси на български и английски. Екипът счита, че той ще е изключително полезен за обществото, в което има объркване, разнопосочна информация и много неяснота как и къде може да прекара отпуската си човек, къде да отиде с деца, дали е безопасно на плажа. Тя ще е от полза както за чуждестранните, така и за българските туристи.
  Туристическият бранш, от своя страна, също има нужда да привлече туристите повече от всякога. След няколкото нулеви месеца, браншът е в колапс и трябва да направи всичко възможно да ги убеди да прекарат почивката си в България. Освен чрез намалени цени, атрактивни бонус оферти, браншът тази година трябва да информира туристите по отношение на спазването на противоепидемиологичните мерки.
  В тази ситуация българската ИТ компания „Абилитикс” ще предостави безплатно на туристите, фирмите и институциите в туристическия бранш чатбота „COME TO BULGARIA”, даващ достоверна информация за туризма. Той ще запознава туристите с възможностите за почивка в България в условията на COVID-19. Изкуственият интелект е събрал на едно място информация за културата в България, за градовете и историческите местности. Но най-важното съобщение, което съдържа чатботът, е при какви условия тези места могат да бъдат посетени, дали е безопасно, каква е здравната ситуация в района и какви са възможностите за здравен туризъм и балнеолечение.
   Представителите на туристическият бранш, сред които хотели, къщи за гости, вили, къмпинги, хостели, апартаменти и т.н., ще бъдат запознати с възможността да използват изкуствен интелект за предоставяне на информация за техните условия – актуални цени и отстъпки на услугите и мерките, които са предприели срещу вируса за предпазване на туристите.
   Чатботът „COME TO BULGARIA”  е изграден на база на добрите ни практики, с подобна разработка във връзка с Коронавируса. В пика на пандемията, Абилитикс безвъзмездно разработи добре подготвен изкуствен интелект, който бързо и точно отговаряше на най-важните въпроси, свързани с превенция спрямо Коронавируса и симптоматиката му. Платформата беше припозната като много полезна, внедрена и използвана от много общини в България, сред които Столична община, Сливен, Ямбол, Монтана, Момчилград и Петрич.
   Освен здравен чатбот, компанията разработи и чатбот за нуждите на Министерството на образованието, който да подпомага работата на учителите във връзка с дигиталното обучение.
Чатботът Skilly беше изключително полезен на потребителите, като над 7 000 души ползваха Skilly. Изкуственият интелект отговори на над 60 000 въпроса за Covid-19 и помогна на над 4 000 души в дигиталното образование да се справят бързо и лесно с платформата Teams на Microsoft, като отговори на над 27 000 въпроса за използването на приложението.
Базирайки се на успеха, опита и обратната връзка от чатбота за борба с COVID-19 и чатбота в помощ на дигиталното образованието, създадохме подготвен изкуствен интелект в сферата на туризма.

КАК ДА ГО ИЗПОЛЗВАМЕ?

За да започнете разговор с чатбота „COME TO BULGARIA”, отидете на следния адрес - за английски: https://skillythebot.com/en/skills/Come-to-Bulgaria-Bot/chatbot.  Чатботът на български: https://skillythebot.com/en/skills/BG-Come-to-Bulgaria/chatbot
Можете да зададете всякакви въпроси за туризма в България, да намерите идеи за интересни места за посещение, да видите мерките за безопасност, възможностите за пътуване и много други;
„COME TO BULGARIA” ще дава отговори на посетителите, чрез задаване на гласови команди на 2 езика – английски и български, и ще бъде от полза както за българските, така и за чуждестранните туристи.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини