Коронавирусът засегна психичното здраве на кърджалийци, опашки пред кабинетите на психиатрите

Пандемията от коронавирус засегна психичното здраве на кърджалийци. Пред кабинетите на психиатрите има опашки, а държавната психиатрична болница е препълнена. Това заяви за Кърджали бг вести известния кърджалийски психиатър д-р Недялка Андреева. Тя посочи, че колегите й се сблъскват с депресии, фобии, тревожни състояния,отключени от създадената психоза около COVID 19. Срещат се и соматофорни заболявания, в които оплакванията са свързани с тялото, но всъщност са продукт на психично разстройство.

 Д-р Андреева сочи за основна причина на зачестилите психични заболявания факта, че стотици кърджалийци са загубили работата. Чести са случаите безработицата да засегне цели семейства. Няма и алтернатива за работа в чужбина.

  Според известния психиатър,  облекчаването на мерките на карантина и социална изолация се отразява добре на психичното здраве на кърджалийци. Тя смята,че те са били въведени за да не бъде претоварена здравната система. На хората им омръзна да живеят в страх,обобщава д-р Недялка Андреева.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ис
    Истината
    2 0
    08:31, 9 юни 2020
    Ха сега де, дека е оня плешив м*индил да излезе да каже, че мерките са ''перфектни''! Целта е депопулация на световното население с отровните ваксини на Гейтс и на всички световни фармацевтични гиганти, които непряко са финансирани от него!!!
Последни новини