14 ученици от Езиковата гимназия, класирани в проведения онлайн „Празник на химията“ 2020 г.

Конкурсът „ХИМИЯ ЗА НАШЕТО БЪДЕЩЕ“ бе организиран от Съюза на Химиците в България, СУ „Св. Климент Охридски“ – Факултет по химия и фармация, Дружеството на учителите по химия и РУО-София. 18-тия пореден Празник на химията 2020 беше проведен онлайн, поради възникналото извънредно положение за ограничаване разпространението наCOVID 19. Подготвените от участниците презентации, постери и есета бяха приети и изпратени на тричленни Комисии за оценяване.

След внимателно и задълбочено оценяване от страна на Комисиите във всяка категория и възрастова група бяха отличени първо, второ и трето място, както и специални и поощрителни награди. Всички участници в Празника на химията 2020 и техните ръководители получиха Сертификат за участие, а отличените- Диплом със съответна награда.

Учениците от ЕГ „Христо Ботев“ участваха в конкурса за възрастова група 9-12 клас. Теимаха право да избират между писане на есе, изработване на презентация или проект. Ботевци заеха първите три места в категорията за есе. Очаквано, Ниляй Шериф от 10 клас е класирана на първото място. На второ е Нанси Андреева от 9 клас, а на трето – Мария Тонева от 10 клас.Суна Исмаил от 11 клас получи поощрителна награда за постер.Най-много ученици  са участвали в категорията за презентации. Първо място спечели Александра Русева от 10 клас. Поощрителни награди получиха и  десетокласничката Петя Тончева и единадесетокласника Виктор Иванов. След участвалитес презентации са десетокласниците: Борислав Енчев, Кичка Русева и Селин Асенова, Хелин Ремзи и Десислава Бурова, Севги Осман, Серкан Алиосман.

Адмирации и за учителите по Химия и опазване на околната среда – Нефие Садула и Здравка Дунгова!

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини