29 °C

Идва ли коронавируса в Кърджали с пристигането на изселниците?

Идва ли коронавируса в Кърджали с пристигането на изселниците . Този въпрос си задават мнозина, след като само за ден в областта дойдоха над 700 нашенци с двойно гражданство. От 600 души,поставени под задължителна карантина,броят на хората под наблюдение за едно денонощие се увеличи на 1400. За периода  01.-04.06.2020 г. здравните власти в Кърджали са регистрирали под карантина 784 български граждани ,дошли от Р Турция.Само 43 са тези,пристигнали от Западна Европа ,през летище София.Както Кърджали бг вести писа, това стана след като турските власти отмениха рестриктивните мерки за пътувания по Рамазан Байрама.
Нашенци се струпаха пред автогарите в Истанбул, Бурса, Измир за де върнат по родните места. Една от целите им е да подновят документите си за самоличност. Не ги спряха предупрежденията за четиринадесетдневна карантина, която трябва да изтърпят в нашата страна. Карантина са принудени да спазват и шофьорите на автобуси, които ги превозват.

  Проблемът обаче, е че не всички спазват задължителната домашна карантина. Многобройни хитреци веднага след пристигането си отиват пред гишетата на Паспортна служба за да подадат документи за смяна на паспорти и лични данни, като си правят сметка, докато са в карантина те да станат готови. Затова и най-много нарушители на карантината са установени за вчерашния ден пред Паспортна служба в Кърджали.

  За сега е най голям интересът за пътуване от Турция към Кърджали и Разград. Работят всички по-големи турски транспортни фирми. В обратна посока почти няма пътникопоток. Вчера сутринта за Истанбул и Бурса автобусите са заминали почти празни. Имало е едва по дузина пътници, научи Кърджали бг вести.

 Ако потокът от нашенци с двойно гражданство към Кърджалийско се запази с този интензитет това ще постави пред невъзможност здравните власти и полицейските органи да следят спазва ли се задължителната домашна карантина от всички. С това нараства и риска от внасяне на зараза от югоизточната ни съседка.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 22.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
22 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
22 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
22 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
22 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
22 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
22 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
22 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
22 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
22 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
22 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
22 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
22 юни 2021

Случаен виц

Последни новини