В "Славейков" с тържества завършиха малчуганите от 1 до 3 клас, 155 първокласници получиха своите удостоверения


Днес е последният учебен ден за учениците от 1 до 3 клас. От ранна утрин в двора на СУ "Петко Рачов Славейков" се събират усмихнати малчугани и техните родители. При спазване на всички противоепидемични мерки и санитарно-хигиенни изисквания училищният двор е разделен на сектори за всяка една от седемте паралелки във всеки випуск, като секторът представлява своеобразна класна стая на открито. Всеки класен ръководител посреща възпитаниците си с усмивка и дезинфектант в ръка. 
В 9 часа започна тържеството за първокласниците, в 10 ч - за второкласниците, а в 11 ч - за децата от третите класове. Така се предотврати струпване на много хора, а и всеки випуск получи своята самостоятелност за организиране на празника и по-голямо внимание към всеки отделен ученик.
Директорът Милко Багдасаров откри всяко от тържествата по различен начин, но общото послание бе благодарност към всички деца и родители за отдадеността към учебния процес в периода на социалната изолация, за желанието, с което се включиха в онлайн конкурсите и изпяването на химна "Върви, народе възродени", за мъжеството, с което понесоха липсата на общите преживявания в училище. "Знаете, че ние сме едно голямо семейство и си липсваме, когато не можем да бъдем заедно", сподели Багдасаров. Родители от трите випуска по своя инициатива изказаха от микрофона своята благодарност към учителите и децата си за чудесната работа, която свършиха от домовете си за успешното приключване на учебната година.
155 първокласници получиха своите удостоверения в училището за шампиони. Общо 478 са славейковските ученици от 1 до 3 клас, за които днес е последният учебен ден. Радват се, че имат празник за завършването на годината. Някои от децата са с официални тоалети, други класове са с униформи, а трети - със специално поръчани еднакви тениски за учениците и учителките. "Славейков" е училище, в което всяка идея е ценна, а реализацията й получава подкрепа.
Весела ваканция на малчуганите!   
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини