27 °C

Мюфтия и кмет се помолиха Всевишния да ни предпази от коронавируса, Байрам намазът бе на открито

  Мюфтията  Бейхан Мехмед и градоначалникът на Кърджали д-р инж.Хасан Азис посрещната тази сутрин Рамазан  Байрам  с молитва към Всевишния за здраве и берекет. Те се помолиха Аллах да защити града и региона от пандемията на COVID 19 и благодариха, че в града ни заразените вече са излекували.

   Само с божията помощ и с горещи молитви ще преодолеем болестта и страха от нея, подчерта районният мюфтия Бейхан Мехмед

  Слушах словото на имама, който се молеше срещу заразата и аз отправих молитва към Аллах  за това, каза кметът д-р инж.Хасан Азис за Кърджали бг вести.

    По нетрадиционен начин протече тази година байрамската молитва. Тя бе на открито на футболното игрище в Парк Арпезос  III. Всеки богомолец бе посрещан на входа и дезинфекциран. Раздаваха се предпазни маски. Молитвени килимчета бяха разположени  при спазване на препоръчаната  физическа  дистанция.

    Байрамската молитва бе отслужена от минбар,донесен специално от градската джамия.

    На молитвата  освен градоначалника присъстваха общинските съветници Лятиф Расим и Сезгин Бекир.

    След приключването на молитвата  кметът и духовните водачи на града пиха традиционното Байрамско кафе. Присъстваха районният мюфтия Бейхан Мехмед, бившият главен мюфтия  Фикри Сали и енорийският свещеник отец Петър. Сред участниците бяха още председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед,  зам.-кметът Тунджай Шукрю, зам.-председателят на ОБС  Лятиф Расим и др.

   Бейхан Мехмед връчи на отец Петър броеница с цветовете на българския трибагреник, донесена специално от Медина.

  Георги Кулов

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Re
   REZAKA NA REZACITE
   3 0
   21:07, 24 май 2020
   Тъпи резаци за Великден не дадохте да се ходи на църква а тея тука ми се молят на стадиона с чийто проект кмета взе поне 1 милион лева само толерира тъпите резаци като ще ми се молите отивайте в Турция

  Хороскоп за 07.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
  07 юли 2020
  Последни новини