Учители, културни дейци и зрелостници с отличие от Община Черноочене

В навечерието на светлия празник 24-ти май – Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост Община Черноочене връчва награди на общо 28 заслужили учители, читалищни и културни дейци, и зрелостници от района. Призовете за учители и директори са за постиженията им с деца в предучилищна възраст, начален етап, основно и гимназиално образование, както и за успехи в гражданското образование и възпитание на децата и учениците или за значими техни изяви в сферата на науката и изкуството. За показан отличен успех награди получават и 7 зрелостници.

„През годините винаги сме отдавали почит на тези, които влагат всеотдаен труд в работата си“, заяви кметът на Община Черноочене Айдън Осман. Той допълни, че през последните няколко месеца учителите са показали в още по-голяма степен ролята на образованието и културата в трудни моменти.

„Похвална е ролята на училищни ръководства, учители, ученици и не на последно място на родителите в образователния процес от ново естество, т. нар „дистанционно обучение“, подчерта кметът на общината. Той изтъкна, че един от основните приоритети на общинската управа е подобряване условията, в които се осъществява учебно-възпитателния процес и опазване на училищната и културно-просветна мрежа. Като актуален пример Айдън Осман посочи предстоящото реализиране на спечелен проект на Община Черноочене за модернизация и внедряване на енергийна ефективност на сградния фонд  на Средно училище „Христо Смирненски“ и благоустрояване на дворни площи по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. В сградите на детските градини в селата Минзухар и Габрово, както и основните училища в Лясково, Паничково и Габрово по спечели проект от Национален доверителен екофонд ще се подменят съществуващите осветителни тела с нови енергоспестяващи.

Учителите, персонала и учениците на училището ще усетят постигнатите най-високи европейски стандарти за енергоефективност и функционалност на средата за обучение.

И тази година Община Черноочене запази придобивката – извозването на ученици и децата в детските градини до населените места и отпускане на субсидии за читалищата.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини