Поредно досъдебно производство за нарушена карантина, на прицел отново кърджалиец

Досъдебно производство по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс е образувано в РУ-Кърджали за нарушаване на задължителна карантина по време на епидемия. Полицейски служители установили, че 22-годишен от областния град не е спазил предписание на здравните власти за 14-дневна изолация.

Мотопед с чужда регистрационна табела е бил установен вчера в областния град. 73-годишен представил за регистрация мотопеда и при извършена проверка станало ясно, че номерата на рамата и двигателя се разминават с вписаните в документите, а регистрационната табела е издадена за друго моторно превозно средство. Извършен е оглед от дежурна оперативна група от РУ--Кърджали. Образувано е досъдебно производство по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Криминалисти от РУ-Кърджали са установили задържали двама асеновградчани на 39 г. и 40 г. вчера за участие в измама в търговски обект в областния град. На 18 май гастрольорите успели да заблудят продавачка в магазин и да измъкнат 200 лв. По случая е образувано досъдебно производство по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс. Изяснява се съпричастността на задържаните и към други престъпления, извършени в областта.

Нерегистриран автомобил е бил засечен в областния град. Лекият автомобил „Фолксваген“ бил управляван от 51-годишна жена и при проверка било установено, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини