От 1 юни може да заработят закритите части на ресторантите

Премиерът Бойко Борисов заяви в отговор на въпрос, че не се обсъжда оставка на финансовия министър.

Той посочи, че се предоставят в пълен обем както кредити, така и грантове. Никой не е бил подготвен десетки хиляди фирми едновременно да влязат и да получат кредити, изтъкна Борисов във връзка със затрудненията на бизнеса. Половин милион в момента влязоха в системата, сложете по пет минути на всеки, има техническо време за обработка, допълни Борисов.

В отговор на друг въпрос премиерът изтъкна, че по никакъв начин по негово време не е увеличена властта на депутата Делян Пеевски и допълни, че той е депутат като останалите. Освен да прави дарения, аз не съм чул в последните месеци с нещо да се е занимавал, допълни премиерът.

Той съобщи още, че се очаква от 1 юни ресторантите в закритата им част да започнат да работят. Мисля, че след като говорим за туризъм в този период, трябва да отворим и ресторантите на закрито, допълни той.

Министър-председателят каза това на брифинг в МС след участието си във видеоконферентната среща на премиерите на Гърция и на Румъния и президента на Сърбия, на която бе обсъдена темата за облекчаване на мерките при пътувания на гражданите на всяка една от четирите страни на територията на другите три държави в пандемията от COVID-19.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини