Позволиха по един придружител в залата на състезания на спортисти до 18 год.

Има издадена заповед от министър Красен Кралев, според която е позволено в залите да присъства по един придружител за спортисти до 18 г. по време на всички спортни мероприятия на открито и закрито.

Това уточниха от Министерството на младежта и спорта след протест на родители, които съпровождат децата си на състезания, но не могат да влезат в залите, заради противоепидемичните мерки.

Заповедта е от 16 юли.

Родители протестират срещу федерацията по баскетбол заради забраната да влизат в залите, където се състезават децата им, стана ясно тази сутрин, които бяха в студиото на "Нова телевизия". Ръководството на федерацията допуска само състезатели, както гласи заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за противоепидемичните мерки. Родителите обаче настояват за достъп, както и за правото да дезинфекцират помещенията, където се играят мачовете.

"Искаме гаранции от федерацията, от Министерството на младежта и спорта и от Министерството на здравеопазването, че нашите деца, отивайки да играят финали в който и да е град в България, ще бъдат осигурени всички мерки, които подобават на настоящата ситуация", каза родител.

От федерацията по баскетбол заявиха, че местата, на които ще се проведат състезанията, отговарят на всички противоепидемични мерки.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини