Тинейджъри предизвикаха катастрофа с "Мерцедес",единият със счупена ръка

19-годишен водач с „Мерцедес“ блъснал намаляващ пред него скоростта лек автомобил „Опел“, като при произшествието била счупена ръката на 18-годишен пътник в мерцедеса. Пострадалият е бил настанен за лечение в болницата. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед на мястото на катастрофата, станала около 18 часа на 16 май по пътя от областния град към Момчилград. Образувано е досъдебно производство.

Бързо производство е образувано в РУ-Момчилград за управление на автомобил след употреба на алкохол. При проверка на 28-годишен водач на „Ауди“ на 17 май около 20 часа тестът за алкохол отчел 1,32 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

 387 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на областта през последната седмица с акцент върху контрола на водачите на товарни автомобили и автобуси. 198 са констатираните нарушения на ЗДвП. Полицейски служители са съставили 18 акта, 131 фиша по ЗДвП и са заснети 49 клипа за превишена скорост, по които ще бъдат съставени електронни фишове.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини