Кметът на Ардино се срещна с консула на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан прие в кабинета си Генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. Това е първото официално посещение на турския дипломат в града под Белите брези. На срещата присъстваше и председателят на общинският съвет Сезгин Байрям.

Кметът инж. Изет Шабан  представи Община Ардино като туристическа дестинация, културно-исторически забележителности и възможности за развитие. Запозна консула с традициите и условията за бизнес инвестиции в общината, както и с икономическата и социална ситуация в момента. Наблегна също така и на дългогодишното сътрудничество и партньорство между Ардино и побратимените общини Нилюфер в Бурса и Картал в Истанбул. „Ние, ардинци винаги сме готови да прокараме мостове към други страни за партньорство и сътрудничество ”, каза кметът инж. Изет Шабан.

От своя страна консулът на Турция в Пловдив Хюсеин Ерганиблагодари за гостоприемството и потвърди, че срещата е била ползотворна. „Силносъм впечатлен от зеленината и красотата в района. Знам, че в Ардинския край са родени много известни личности, като например световноизвестният турски писател и поет СабахаттинАли. В Млечино се запалва първата искра, с която пламва огънят срещу насилствената асимилация спрямо турското малцинство в страната“, заяви Хюсеин Ергани. Той подчерта, че регионът има големи възможности за развитие на туризъм.

„Надявам се вбъдеще в региона да бъдат създадени нови работни места, благодарение на турски инвестиции“, каза още Хюсеин Ергани. 

Кметът на Ардино и турският консул си размениха подаръци.

След края на деловата среща, консулът на Турция посети Дяволския мост.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    НАБЛЮДАТЕЛ
    0 -1
    08:01, 15 май 2020
    Престанете с турски емисари да обикалят в родопите и другиже региони от делиормана. Това е една стратегическа цел на тази великоимперска мюсюлманска общност начело с ердоган който върна цивилизованата линия на ататюрк с години. Крайно крайно време е на държавата да обърне политиката си много строго по този въпрос. Турското население в българия да се определи веднъж давинаги с кого е и за какво е. Тук е светска държава християнска който не му харесва да се измита. Но никой вече не ще в турция.
Последни новини