20 °C

Възстановява се нормалния график на градския и извънградския транспорт в Кърджали

От понеделник  е възстановено съботното разписание  на  градския транспорт в Кърджали. На всеки кръгъл час вървят автобуси по двете основни направления - Гледка - Горна Гледка и Пазара - 100-тните блокове на кв. Възрожденци, съобщи Орхан Кадиров, началник отдел Транспорт, рекламна дейност и общинска контрола” в община Кърджали.

Той уточни, че се следи непрекъснато ситуацията и при засилен пътникопоток, към 1 юни  има възможност да  бъде възстановено и делничното разписание на градския транспорт.

„Ние сме представили подробна информация и на областният управител и на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация  подробен график за работата на автобусните линии обслужващи  населените места от община Кърджали. По време на извънредното положение той бе разреден, но никога междуселищтните линии, обслужващи селата не са спирали. За по-малките населени места графика се свеждаше до сутрешен и вечер час на изпълнение, а за по-големите и обеден. Очаква се след прекратяването на извънредната обстановка да бъде възстановен изцяло нормалният график на линиите”, каза Кадиров.

По думите му от понеделник  една голяма част от междуобщинските и междуобластните линии, които бяха спрени по време на извънредното положение,  вече се изпълняват.

По направление Кърджали-София от понеделник, 11 май, се изпълнява автобусна линия от  фирма „Ела“ с начален час на тръгване  12,00 от автогара „21 век“ Кърджали  и обратен от от 18,00 часа автогара София.

От 15 май по това направление се възстановява  и един от трите курса на фирма „Мариета“. Този който е в 10,30 от автогара „21 век“ Кърджали и обратен в 16,00 часа от София.

Има и няколко преминаващи автобуса  през Кърджали с крайна точка София. Това са Неделино-София, който преминава през автогара „21 век“ Кърджали в 7,10 часа. В 7,50 часа преминава автобусът с направление Падина-София и в 8,30 часа е преминаващият по автобусна линия Златоград-София  и Фирма „Груп“, която  тръгва от автогара „21 век“ Кърджали  към столицата в 16,30 часа. Така, че можем да кажем, че имаме шест курса по това направление дневно, обобщи Кадиров.

Отт понеделник е възсатовен и курса по автобусната линия Кърджали-Варна. Час на тръгване от Кърджали 7,00 и от 11,00 часа от Варна. На 1 юни ще бъде възстановена и автобусната линия Кърджали-Варна, която се изпълнява от „Арда-тур“ с начален час на тръгване от Кърджали 5,00 часа и 15,00 часа от Варна. Възстановена, от понеделник,  вече е и линията Кърджали-Смолян. Тя е с тръгване от Кърджали 8,30 часа и 13,30 - от Смолян.

Всички курсове, които се изпълняват от кърджалийски превозвачи, включително и от крумовградския превозвач, който преминава през областният град в 7,30 по направлението Кърджали-Пловдив и обратно,  са възстановени. Те тръгват  в посока Пловдив от автогара „21 век“ Кърджали на всеки кръгъл час съответно: 6,30ч.,7,30ч., 8,30ч.,9,30ч.,11,30ч. и 13,30ч.

Всички линии по направлението Хасково, през с. Николово, през с. Мост и през с. Стремци са възстановени от понеделник също. Има шест курса по направление Кърджали-Хасково през с. Николово и по два през с. Мост и през с.Стремци.

Общественият превоз по линията Кърджали-Златоград също е възстановен. Автобусът тръгва в 8,30 от автогара „21 век“ Кърджали и в 12,15 се връща от Златоград.

И в периода на извънредната епидемиологична обстановка продължава да действат противоепидемичните мерки за  общественият превоз, които включват редовно дезинфекциране на превозните средства и недопускане на пътници без предпазни маски. Така както и досега,  ще бъде осъществяван контрол за спазване на разпоредбите, свързани с неразпространението на заболяването от коронавирус, подчерта Орхан Кадиров.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини