Възстановява се нормалния график на градския и извънградския транспорт в Кърджали

От понеделник  е възстановено съботното разписание  на  градския транспорт в Кърджали. На всеки кръгъл час вървят автобуси по двете основни направления - Гледка - Горна Гледка и Пазара - 100-тните блокове на кв. Възрожденци, съобщи Орхан Кадиров, началник отдел Транспорт, рекламна дейност и общинска контрола” в община Кърджали.

Той уточни, че се следи непрекъснато ситуацията и при засилен пътникопоток, към 1 юни  има възможност да  бъде възстановено и делничното разписание на градския транспорт.

„Ние сме представили подробна информация и на областният управител и на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация  подробен график за работата на автобусните линии обслужващи  населените места от община Кърджали. По време на извънредното положение той бе разреден, но никога междуселищтните линии, обслужващи селата не са спирали. За по-малките населени места графика се свеждаше до сутрешен и вечер час на изпълнение, а за по-големите и обеден. Очаква се след прекратяването на извънредната обстановка да бъде възстановен изцяло нормалният график на линиите”, каза Кадиров.

По думите му от понеделник  една голяма част от междуобщинските и междуобластните линии, които бяха спрени по време на извънредното положение,  вече се изпълняват.

По направление Кърджали-София от понеделник, 11 май, се изпълнява автобусна линия от  фирма „Ела“ с начален час на тръгване  12,00 от автогара „21 век“ Кърджали  и обратен от от 18,00 часа автогара София.

От 15 май по това направление се възстановява  и един от трите курса на фирма „Мариета“. Този който е в 10,30 от автогара „21 век“ Кърджали и обратен в 16,00 часа от София.

Има и няколко преминаващи автобуса  през Кърджали с крайна точка София. Това са Неделино-София, който преминава през автогара „21 век“ Кърджали в 7,10 часа. В 7,50 часа преминава автобусът с направление Падина-София и в 8,30 часа е преминаващият по автобусна линия Златоград-София  и Фирма „Груп“, която  тръгва от автогара „21 век“ Кърджали  към столицата в 16,30 часа. Така, че можем да кажем, че имаме шест курса по това направление дневно, обобщи Кадиров.

Отт понеделник е възсатовен и курса по автобусната линия Кърджали-Варна. Час на тръгване от Кърджали 7,00 и от 11,00 часа от Варна. На 1 юни ще бъде възстановена и автобусната линия Кърджали-Варна, която се изпълнява от „Арда-тур“ с начален час на тръгване от Кърджали 5,00 часа и 15,00 часа от Варна. Възстановена, от понеделник,  вече е и линията Кърджали-Смолян. Тя е с тръгване от Кърджали 8,30 часа и 13,30 - от Смолян.

Всички курсове, които се изпълняват от кърджалийски превозвачи, включително и от крумовградския превозвач, който преминава през областният град в 7,30 по направлението Кърджали-Пловдив и обратно,  са възстановени. Те тръгват  в посока Пловдив от автогара „21 век“ Кърджали на всеки кръгъл час съответно: 6,30ч.,7,30ч., 8,30ч.,9,30ч.,11,30ч. и 13,30ч.

Всички линии по направлението Хасково, през с. Николово, през с. Мост и през с. Стремци са възстановени от понеделник също. Има шест курса по направление Кърджали-Хасково през с. Николово и по два през с. Мост и през с.Стремци.

Общественият превоз по линията Кърджали-Златоград също е възстановен. Автобусът тръгва в 8,30 от автогара „21 век“ Кърджали и в 12,15 се връща от Златоград.

И в периода на извънредната епидемиологична обстановка продължава да действат противоепидемичните мерки за  общественият превоз, които включват редовно дезинфекциране на превозните средства и недопускане на пътници без предпазни маски. Така както и досега,  ще бъде осъществяван контрол за спазване на разпоредбите, свързани с неразпространението на заболяването от коронавирус, подчерта Орхан Кадиров.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини