11 °C

Възстановява се нормалния график на градския и извънградския транспорт в Кърджали

От понеделник  е възстановено съботното разписание  на  градския транспорт в Кърджали. На всеки кръгъл час вървят автобуси по двете основни направления - Гледка - Горна Гледка и Пазара - 100-тните блокове на кв. Възрожденци, съобщи Орхан Кадиров, началник отдел Транспорт, рекламна дейност и общинска контрола” в община Кърджали.

Той уточни, че се следи непрекъснато ситуацията и при засилен пътникопоток, към 1 юни  има възможност да  бъде възстановено и делничното разписание на градския транспорт.

„Ние сме представили подробна информация и на областният управител и на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация  подробен график за работата на автобусните линии обслужващи  населените места от община Кърджали. По време на извънредното положение той бе разреден, но никога междуселищтните линии, обслужващи селата не са спирали. За по-малките населени места графика се свеждаше до сутрешен и вечер час на изпълнение, а за по-големите и обеден. Очаква се след прекратяването на извънредната обстановка да бъде възстановен изцяло нормалният график на линиите”, каза Кадиров.

По думите му от понеделник  една голяма част от междуобщинските и междуобластните линии, които бяха спрени по време на извънредното положение,  вече се изпълняват.

По направление Кърджали-София от понеделник, 11 май, се изпълнява автобусна линия от  фирма „Ела“ с начален час на тръгване  12,00 от автогара „21 век“ Кърджали  и обратен от от 18,00 часа автогара София.

От 15 май по това направление се възстановява  и един от трите курса на фирма „Мариета“. Този който е в 10,30 от автогара „21 век“ Кърджали и обратен в 16,00 часа от София.

Има и няколко преминаващи автобуса  през Кърджали с крайна точка София. Това са Неделино-София, който преминава през автогара „21 век“ Кърджали в 7,10 часа. В 7,50 часа преминава автобусът с направление Падина-София и в 8,30 часа е преминаващият по автобусна линия Златоград-София  и Фирма „Груп“, която  тръгва от автогара „21 век“ Кърджали  към столицата в 16,30 часа. Така, че можем да кажем, че имаме шест курса по това направление дневно, обобщи Кадиров.

Отт понеделник е възсатовен и курса по автобусната линия Кърджали-Варна. Час на тръгване от Кърджали 7,00 и от 11,00 часа от Варна. На 1 юни ще бъде възстановена и автобусната линия Кърджали-Варна, която се изпълнява от „Арда-тур“ с начален час на тръгване от Кърджали 5,00 часа и 15,00 часа от Варна. Възстановена, от понеделник,  вече е и линията Кърджали-Смолян. Тя е с тръгване от Кърджали 8,30 часа и 13,30 - от Смолян.

Всички курсове, които се изпълняват от кърджалийски превозвачи, включително и от крумовградския превозвач, който преминава през областният град в 7,30 по направлението Кърджали-Пловдив и обратно,  са възстановени. Те тръгват  в посока Пловдив от автогара „21 век“ Кърджали на всеки кръгъл час съответно: 6,30ч.,7,30ч., 8,30ч.,9,30ч.,11,30ч. и 13,30ч.

Всички линии по направлението Хасково, през с. Николово, през с. Мост и през с. Стремци са възстановени от понеделник също. Има шест курса по направление Кърджали-Хасково през с. Николово и по два през с. Мост и през с.Стремци.

Общественият превоз по линията Кърджали-Златоград също е възстановен. Автобусът тръгва в 8,30 от автогара „21 век“ Кърджали и в 12,15 се връща от Златоград.

И в периода на извънредната епидемиологична обстановка продължава да действат противоепидемичните мерки за  общественият превоз, които включват редовно дезинфекциране на превозните средства и недопускане на пътници без предпазни маски. Така както и досега,  ще бъде осъществяван контрол за спазване на разпоредбите, свързани с неразпространението на заболяването от коронавирус, подчерта Орхан Кадиров.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
06 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
06 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
06 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
06 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
06 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
06 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
06 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
06 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
06 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
06 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
06 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
06 мар 2021
Последни новини