ДПС отмени възпоменателния митинг за Майските събития в Джебел заради извънредната епидемична обстановка

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

Във връзка с обявеното Решение на Министерски съвет за извънредна епидемична обстановка в страната, Областния съвет на Движение за права и свободи - Кърджали отменя традиционното отбелязване на майските събития в град Джебел (19 май 2020 година), поради съществуващия риск за живота и здравето на хората.

Убедени сме, че организациите, членовете и симпатизантите на Движението за права и свободи в общините на Област Кърджали ще проявят необходимата въздържаност и разум, мъдрост и разбиране в създалата се епидемична ситуация и свързания  с този наш апел.

Датата 19 май и град Джебел са символи на нашата решимост да отстояваме изконното си право на име и език, род и вяра, традиции и култура.

От 31 години на всеки 19 Май ние неизменно засвидетелстваме преклонението си пред онези, които смело, с огромен риск за живота и здравето си се надигнаха на протест срещу посегателството над нашите имена, език и религия. Изразяваме категоричната си решимост да вървим техния път и да отстояваме правата и свободите си в една демократична и правова държава.

Нашите борби за демокрация, правов ред, уважение към личния избор на хората за етническо, религиозно и културно самоопределение, както и героите на тези борби никога няма да бъдат забравени. И ще бъдат продължени при всяка възникнала нова необходимост.

Поклон пред паметта на отдалите живота си в тези борби!

Дълбоки почитания и пожелания за здраве и дълголетие на живите участници в защитата на правата и свободите ни!

НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВЕН, НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО!

С уважение,

инж. ИЗЕТ ШАБАН

Председател на ОблС на ДПС - Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини