Сашо Диков донесе акциите на Левски в Министерски съвет

Популярният журналист Сашо Диков се оказа човекът, който трябва да предаде акциите на Левски на новия собственик - премиерът Бойко Борисов.

"Взех акциите пред "Александър Невски". Вчера след 13 часа ми се обади Васил Божков и ме попита дали имам нещо против да предам акциите на Бойко Борисов.

Патриот съм и нямам против. Затова идвам сега тук и ще се опитам да ги предам по каналния ред. Звъннах на шефката на пресцентъра Севдалина Арнаудова и сега чакам да ме приемат", сподели Сашо Диков пред медиите, докато стоеше пред вратата на Министерски съвет.

"Премиерът постави условие да се помогне на Левски при ясен собственик. Ето, сега вече има такъв. Убеден съм, че господин Борисов умее да реагира в такива ситуации. Има елемент на изненада и сензация, но все пак той е човекът, от когото зависят нещата в държавата. Божков изпълни условието - даде акциите. Цветомир Найденов каза, че Божков ще излъже Константин Папазов и няма да му ги даде, но ето - тук са. Не мога да отговоря защо аз съм в ролята на куриер, това може да отговори само Васил Божков", каза още Сашо Диков.

От разпространените документи се вижда, че собственик на акциите преди Васил Божков е бил бившия футболист на Левски и активист на ГЕРБ Христо Йовов. Той в момента е в ръководството на БСТ. Самият Божков прехвърля акциите на доверения си човек Георги Попов, който именно е подписал джирото на 8 май, с което ги прехвърля на Борисов.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    SI
    S I C
    9 -3
    09:54, 13 май 2020
    Мутрата обаче се уплаши и отказа да вземе акциите.
  • 2
    Пе
    Пешев
    6 -7
    14:00, 13 май 2020
    Точно пък Сашо Диков -недоразумението медийно шуми за рейтинг.
    Черепа да си ги държи заедно с огромната задлъжнялост. Регистрира се ново дружество с има Левски 2020 и започват начисто като ЦСКА.
    • Аз
      Аз
      2 -2
      20:03, 13 май 2020
      А емблемата? А герба н Левски? Или да си измислят нов? Саше мн си тъп... Ако ставало така... Щяха да имат по две три патентовани имена...
  • 3
    Не
    НЕУТРАЛЕН ЗРИТЕЛ
    7 -6
    14:23, 13 май 2020
    Диков е един палавраджия и далавераджия. Рекетьор от класа. Като журналист е пълна пародия. Понеже го отритат от вскякъде е много злобен, върти плочата на едно место и постоянно мънка.отврат. Като го видя ми се повръща.това е мнението на много и много хора. Един провокатор, който се вживява на жертва и единствена истина. Горко на тази телевизия която му дава ефирно време. Явно не могат да го запълнят снещо по смислено.
    • На
      Напротив
      7 -5
      15:31, 13 май 2020
      Сашо Диков е журналист от старата школа,тоест грамотен за разлика от мисирките които не знаят правописа,не се страхува да разобличава и критикува уродливоста,кражбите и зависимостта на властимащите.Ти си слушай мисирките,които задават предварително подадени им въпроси и продължавай да бъдеш "неутрален".
  • 4
    Ст
    Стара чанта
    4 -3
    18:24, 13 май 2020
    Сашко, Сашко , плъх жалък!Като не знаеш нищо/ според това, което непрекъснато повтаряш/,като не си запознат с нищо и само мънкаш и –Ъ-ъ-ъ- каш, `що се буташ под прожекторите, помияр сдухан? Куриерче миризливо, за колко се продаваш, за да си начешеш омразата, която извира от долната ти душица? И ходи си търси логопед, не си мисли че това –Ъ-ъ-ъ- кане и мънкане са нещо като запазена марка на Дикоффф!Та ти три думи на кръст не можеш да кажеш, без да спреш, да по-Ъкнеш няколко пъти, да повтаряш /потретваш думички ... И най- добре го съчетай с психолог / психотерапевт,че като те слушам – изпушил си отвсякъде! И спри малко емоцията, че така ще си докараш някое инфарктче - това пененье, кукувелко мазен! Селски сдухан бастунь!
  • 5
    Ге
    Георги Дренчев
    2 -2
    09:44, 14 май 2020
    Боко го джиросаха пред всички.
    За редовия гербаджия „джиросване“ е нещо като насилствено превръщане в „джендър“ на любимия портрет от стената.
    Чета някакви умилителни умозаключения, че било унизително, акциите на Левски да се подмятат като безпризорни дубайски фурми.
    Значи, мили хора, не е унизително да натрупаш 35 млн. дълг, така ли?
    Ами нека аз да изтегля няколко милиона кредит на моята фирма и да ви я прехвърля, да се „гордеете“ с нейната славна история, докато изплащате задълженията, става ли?
    Явно е, че Левски не може да докара печалба на акционерите си, което е в пряка зависимост от спортните резултати на клуба, но дори, бидейки на загуба, ако беше престижно, да го притежаваш, за него щеше да има опашка, замислете се малко!
    Ясно е също, че от години, Бойко Борисов кадрува във футбола и положението от лошо преди 10 години го докара до отчайващо.
    Та кой би си купил фабрика, която не печели с 35 млн. дългове и то на 8 ми септември, кой?
    Съвсем логична е постъпката на Божков и аз не намирам никакво място за укор – направил е „въздушен“ бизнес и е дал дял от него под формата на издръжка на футболен клуб. Просто и ясно. Сега клубът отново е на гара разпределителна в очакване на следващия печеливш от държавната рулетка.
Последни новини