Крумовград спря победния ход на Левски в Първа лига

Първенство на България по футбол, среща от 9-ия кръг на Първа лига между отборите на ФК Крумовград и Левски (София):

ФК Крумовград – Левски 2:2 (1:2)

голмайстор: 1:0 Димитър Тонев 21, 1:1 Вендерсон Цунами 26, 1:2 Рикардиньо 32, 2:2 Александър Колев 75

стадион: „Футболен комплекс „Никола Щерев - Старика“, Пловдив

главен съдия: Георги Давидов, гр. Велико Търново

жълти картони: Вячеслав Велев, Даниел Миланович, Калоян Пехливанов, Божидар Кацаров (Крумовград)

състав на Крумовград: Янко Георгиев, Вячеслав Велев (69 - Джуниет Али), Калоян Пехливанов (87 - Раян Сенхаджи), Матей Шимич, Александър Георгиев, Божидар Кацаров, Серкан Юсеин, Даниел Миланович, Диего Рапосо, Димитър Тонев (69 - Патрик Луан), Александър Колев (83 – Жак Пехливанов)

състав на Левски: Пламен Андреев, Жереми Петрис, Кристиан Димитров, Хосе Кордоба, Вендерсон Цунами, Асен Митков (80 – Илиян Стефанов), Андриан Краев, Джавад Ел Джемили (80 – Асен Чандъров), Роналдо (86 - Марин Петков), Уелтън, Рикардиньо

Новакът в елита Крумовград поднесе поредна изненада от началото на сезона в Първа лига и след победите над Лудогорец и ЦСКА 1948, играчите на Неманя Миланович стигнаха и до равенство 2:2 при домакинството си на Левски в среща от 9-ия кръг на шампионата. Крумовград откри резултата в 21-ата минута чрез Димитър Тонев с помощта и на рикошет, но само в рамките на 11 минути Левски стигна до пълен обра с голове на Цунами и Рикардиньо. Четвърт час пред края на мача обаче Александър Колев възстанови равенството и така донесе точката за своя отбор, с което прекъсна серията от три поредни шампионатни победи на столичния тим. След равенството Левски остава на третата позиция в класирането с актив от 16 точки, докато Крумовград е пети само с 3 точки по-малко от „сините“.

Двубоят започна с преимущество за Левски, но постепенно Крумовград успя да изравни играта и в 21-ата минута откри резултата. Димитър Тонев се пребори с Жереми Петрис малко пред наказателното поле на гостите и стреля по диагонала, топката рикошира в крака на Кристиан Димитров и стана неспасяема за Пламен Андреев. 

Само 5 минути след това обаче Левски изравни. Джавад Ел Джемили центрира от ъглов удар към Вендерсон Цунами, който бе оставен непокрит и засече с глава в долния десен ъгъл на Янко Георгиев за 1:1.

Шест минути след това крайният защитник влезе в ролята на асистент за второ попадение във вратата на Крумовград. Играчите на Николай Костов разиграха добре по левия фланг и Цунами изведе Рикардиньо отляво в наказателното поле, а бразилският нападател завърши още с първото си докосване в близкия ъгъл, за да направи обрата за своя тим пълен.  

В 39-ата минута Ел Джемили опита да изненада Янко Георгиев със силен шут от малък ъгъл директно от пряк свободен удар, но стражът на домакините изби в корнер. 

Втората част започна с положение пред вратата на Левски. Даниел Миланович напредна по десния фланг и центрира по земя към границата на наказателното поле, където Серкан Юсеин стреля точно в долния ляв ъгъл, но Пламен Андреев спаси. 

В 61-ата минута Уелтън се откъсна отляво и опита да завърши по диагонала, но ударът му рикошира в крак на защитник и излезе в корнер. 

Четвърт час преди края на редовното време Крумовград изравни. Защитата на гостите не се справи убедително след центриране отдясно към наказателното поле, където Жереми Петрис позволи на Алексндър Колев да овладее, да се обърне с лице към вратата и падайки на земята да стреля в долния ляв ъгъл на Пламен Андреев за 2:2. 

В първата минута от добавеното 8-минутно продължение на мача играчите на Левски имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Рикардиньо, но главният съдия Георги Давидов отсъди нарушение за игра с ръка на бразилеца при овладяването на топката. Така двубоят завърши при равен резултат. 

В следващия десети кръг Крумовград гостува на Пирин (Благоевград), докато Левски посреща Етър.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини