23 °C

КТПП:Услугата за машинен превод на ЕК вече е достъпна за малките и средни предприятия в региона

Кърджалийската търговско-промишлена палата съобщава ,че услугата за машинен превод на Европейската комисия е достъпна за малките и средни фирми в региона.От палатата разпространиха следното съобщение:е-Translation e онлайн услуга за машинен превод, предоставяна от Европейската комисия (ЕК), финансирана в рамките на Механизма за свързване на Европа (МСЕ). Услугата може да се използвана онлайн или да бъде интегрирана в други услуги. До този момент услугата беше предназначена за нуждите на експертите от органите и институциите на ЕС, онлайн услугите, финансирани или подкрепяни от ЕK като: Европейската цифрова библиотека (Europeana), Електронен ежедневник за обществени поръчки (TED), Механизъм за разрешаване на презгранични спорове (SOLVIT), Системата за вътрешния пазар (IMI), Общия портал към националното законодателство (N-Lex) и др., инфраструктури, финансирани по МСЕ - Портала за отворени данни, Платформата за онлайн решаване на спорове (ODR), Цифрова инфраструктура за електронни обществени поръчки (eProcurement), Електронен обмен на данни за социалната сигурност (EESSI) и др.; публичната администрация на държавите от ЕС и асоциираните към МСЕ страни - Исландия и Норвегия.

Услугата вече е отворена за използване от представители на малки и средни предприятия, университетски езикови факултети, както и за представители на проекти, финансирани по Механизма за свързване на Европа.

Услугата за машинен превод предлага сигурен и надежден превод на текстове и документи от и на 27 езика, към които скоро беше добавен и руският език. Услугата се предоставя безплатно след съответната регистрация за нейното ползване. Повече информация за начина на регистрация и активиране на профил, може да намерите на адрес: https://ec.europa.eu/cefdigital/wiki/display/CEFDIGITAL/eTranslation+-+Staff+of+EU+Member+State+Public+Administrations+and+SMEs

От 4.04.2018 г. платформата предлага невромашинен превод от английски на български език. Услугата предоставя възможност за получаване на превода по електронна поща или директно в интерфейса на платформата. Въз основа на дългогодишната работа на преводачи от ЕС, преводите в областта на законодателството и разнообразните политики на съюза са с много добро качество.

Европейската комисия предоставя и възможност както на публичните субекти, така и на МСП да интегрират инструмента за машинен превод на МСЕ в съществуващите си онлайн услуги. Целта е да се подпомогнат МСП с многоезични, трансгранични бизнес дейности да интегрират най-съвременните възможности за невромашинен превод в техния работен процес.

Източник: КТПП-Инфобизнес

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини