Строителите настояват икономиката да заработи отново, спешна среща при премиера (видео)

„Преди месец се обърнахаме към обществото да не се спира сторителството у нас и бяхме чути. Сега дойдохме с друг апел. Строителството е един от най-важните фактори, който задвижва цялата икономика. Това е мислене и на европейските колеги. Вчера проведохме видеоконференция. Английските ни колеги смятат, че за да се излезе от икономическата криза е необходимо „строително цунами“. Върви ли строителството, върви всичко", заяви Валентин Николов, изпълнителен директор на Строителната камара.

Той даде пример с Италия, където се разработва програма за саниране на близо 1,2 млн. жилища. Италианците  разчитат, че това ще донесе заетост на 430 000 души в страната. 

Между 20 000-25 000 български работници са се върнали от чужбина, по данни на строителния бранш. Строителите искат те да останат да работят тук.

200 000 са заетите в бранша, по думите на заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Строителството трябва да бъде приоритетен сектор на нашата икономика, категоричен бе той.

Строителите искат още да се промени наредбата за забрана на строително-ремонтни дейности от 14.00-16.00 часа. Те настояват за ясна регламентация какво е шум и забраната за кои точно дейности се отнася.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ис
    Истината
    1 0
    19:48, 30 апр 2020
    Айде тиква, слушай какво ти казват, трябва да се работи.

Още новини

Последни новини