Има трети задържан за катастрофата с Милен Цветков. Преглед на печата

Мерки.

"Монитор":

В София пускат само коли с декларация и служебна бележка

Трикилометрова колона от коли чака на входа на София от магистрала "Тракия". От МВР съобщиха за БНР, че трафикът е по-малък от очаквания. Няма напрежение на пропускателните пунктове.

В 18:00 часа започна вторият за деня времеви прозорец за влизане на превозни средства в София преди утрешния първи работен ден след Великден. Автомобили ще бъдат пропускани до 20:00 часа, след проверка от полицаите на място.

Право да влязат в столицата ще имат единствено представилите коректно попълнена декларация за пътуване и служебна бележка. В нея задължително вече трябва да се посочва и телефонен номер на работодателя, за да могат властите да извършват проверка на предоставените данни.

Разследване.

"Сега":

Има трети задържан за катастрофата с Милен Цветков

Синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов е задържан след тежката катастрофа, при която загина дългогодишният журналист Милен Цветков, съобщи БНТ. Георги Иванов е третият пътник в джипа, управляван от 22-годишния Кристиан Николов. Той обаче е избягал от местопроизшествието. В колата се е возило и момиче.

Часове по-рано за 24 часа беше задържана и майката Кристиан. Десислава Пешева се е явила днес в СДВР, за да бъде разпитана. Възможно е да й бъде повдигнато обвинение за това, че е предоставила автомобила на сина си. Прокуратурата ще иска постоянен арест за обвиямия Кристиан Той е привлечен към наказателна отговорност за причиняване на смърт на друг участник в движението след употреба на наркотични вещества.

Статистика.

"Дума":

14 нови случая с коронавирус у нас

929 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 14 нови случая, като 11 са в област София, 1 в област Смолян, 1 в област Сливен и 1 в област Хасково. Лабораториите продължават да работят.

268 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 34 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

По отношение на общата картина - към 20 април: 489 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 440 на жени.

76 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция.

Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите: Благоевград - 21; Бургас - 33; Варна - 25; Велико Търново - 11; Видин - 23; Враца - 2; Габрово - 4; Добрич - 13; Кърджали - 13; Кюстендил - 21; Ловеч - 2; Монтана - 18; Пазарджик - 16; Перник - 8; Плевен - 18; Пловдив - 38; Русе - 7; Силистра - 2; Сливен - 22; Смолян - 33; София - 545; Стара Загора - 32; Хасково - 14; Шумен - 4, Ямбол - 4.

Болници.

"24 часа":

Децата на лекар във вторник и четвъртък, майките със записан час

Отваряне на болниците за планови операции и пациенти, възобновяване на женските консултации и ваксинацията на децата започва от днес, след като министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед за разхлабване на противоепидемичните мерки.

Плановите операции, ваксинацията на децата и консултациите на бременните жени бяха спрени след 3 март, когато първоначално бе обявена обикновена грипна епидемия, а впоследствие и извънредното положение заради опасността от коронавируса.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    За мен много по-тежка беше смъртта на Баба ми,
    обаче на никой не му пукаше за това
    ...
    Звезди - Сами си казват един на друг че са звезди и почват да се хранят и живеят от това ,
    като Славчо Учиндолския - то затова му викат шоубизнес - иначе щеше да е само шоу
  • 2
    Това за шоубизнеса е малко в Сравнение с Новата Новина
    ....
    Милен Цветков си седял на тротоара след катастрофата и си почивал "според свидетел"
    .....
    Демек умрял си като Мутристанско куче
Последни новини