7 °C

Рецептата на бай Йълмаз срещу коронавирус: Яжте 4 лъжици мед през 4 часа всеки ден

Медът на бай Йълмаз, изваден от полите на връх „Алада“  е най-вкусният, най-ароматният, най-добрият. Казват жителите на китното ардинско село Гърбище.  Почти няма човек в родопското село, който да не знае качеството на неговия вкусен мед. 

Бай Йълмаз се занимава с пчелараство повече от 40 години. Пчeлaрcтвoтo му e хoби, наследил го е от покойния си дядо. В двoрacиимa близо 20 кoшeрa.

„Пчеларството е трудна професия. Не всеки може да я направи. Иска постоянство и отдадена адекватна грижа. Тази година реколтата се развива много добре.Започна градежът на пити в гнездата. Продължавам работата си и се надявам добивът да е много добър“, казва бай Йълмаз. Рецептата му срещу заразата от COVID-19 e да се приеме четири лъжици мед през 4 часа всеки ден. „Истинският мед има антибактериални свойства и подсилва имунната система“, допълва бай Йълмаз. Той е роден на 13 юли 1953 година в близкото село Синчец.  Завършил е гимназия в Хасково. Дългогодишен учител по български и руския език в Гърбище и Синчец в периода от 1975 до 1995 година. Бил е и директор в Основното училище в Гърбище. 3 мандата е бил общински съветник от района. В края на 1984 и началото на 1985 г. става жертва на т.нар. „Възродителен процес“ ие лишен от правото да упражнява учителската си професия.Съветът му към младите хора е  да се съобразяват с реалността и да бъдат умни стопани и борци за по-добро бъдеще.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини