БСП предлага на кмета Хасан Азис допълнителен пакет от мерки в подкрепа на кърджалийци

С оглед извънредното положение по повод разпространението на COVID-19,оценявайки положително реалните усилия на местна и държавна администрация в създалата се трудна обстановка,групата общински съветници от БСП предложи на Кмета на общината свой допълнителен пакет  от антикризисни  мерки. Те са насочени в различни направления с цел подкрепа на гражданите и бизнеса в нашата община. За младите семейства се предлага  поемане  таксите за детските градини и ясли от общинския бюджет.

В подкрепа на гражданите и стопанските субекти в общината част от мерките са:Преизчисляване в посока намаляване на дължимия патентен данък от всички физически лица и еднолични търговци за период, в който обектите са били затворени;освобождаване на медицинския персонал от т.нар. „първа линия“ по преценка на ръководството на областна болница от някои местни данъци; безплатен домашен социален патронаж в периода на действие на извънредното положение;освобождаване от такса битови отпадъци за периода на действие на извънредното положение за неработещи офиси, институции; граждани настанени в общински жилища, които са в неплатен отпуск или са с прекратени трудови правоотношения в резултат на наложените мерки от въведеното извънредно положение в страната да не плащат наем по време на извънредното положение;да се извършва постоянен мониторинг за наличност на стоки и запаси в случай на затваряне на региона – храна, горива, медицински консумативи, както и спекулацията с вдигане на цени на някои стоки от първа необходимост;общината да стартира програми за временна заетост на хора, съкратени поради извънредното положение;в подкрепа на тазгодиш- ните абитуриенти раздаване на Културен чек, включващ безплатно посещение на   музеи, туристически обекти, театрални представления; създаване стратегия за постъпателно излизане от извънредното положение с помощта на експерти, медицински лица, представители на бизнеса, общински съветници и др;В третото направление сакцент обстановката с коронавируса социалистите предлагат: Закупуване на маски и дезинфиктанти за възрастните хора и тези с трайни увреждания,като раздаването да бъде чрез пенсионерски клубове, клубове за инвалиди и др.; закупуване и слагане на временни пластмасови чешми за вода и сапун в града край религиозните храмове,паркове с цел засилване на мерките за дезинфекция на територията на общината. Социалистите още веднъж припомнят,че именно сега е момента  и за обработката срещу кърлежи и комари на откритите площи – детски площадки, спортни съоръжения,паркове .

Съветниците от БСП предлагат при необходимост да се  актуализира бюджета на общината,като се пренасочат средства от по-маловажни проекти или неусвоени от миналата година средства,към по-важни мерки в условията на криза. Пакета от мерки е отворен за допълнения, взависимост от развитието на обстановката в страната и региона.

Социалистите от БСП поздравяват всички християни по случай предстоящите Великденски празници,като им пожелават здрави, щастливи  и благословени дни.

Областният председател на партията Милко Багдасарови групата съветници призовават да се спазват добросъвестно мерките и разпорежданията на институциите с думите: „Изминахме тежък път на физическа дистанция помежду си, повече от един месец, нека останем  и сега у дома си! Нека покажем, че сме единен, отговорен и дисциплиниран народ! В името на нашето здраве и това на нашите близки, приятели, познати!“

Това съобщиха от местната централа на БСП Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ст
    Станимир
    1 -2
    09:33, 16 апр 2020
    Тинтири, минтири, всичко това се решава от държавата по канален ред. В РБ, Кърджали тече дарителска кампания, освен първенеца по преференциален вот и дарител Даниел Делчев, кой от съветниците - Багдасаров с даскалски гласове Славейков, Каракостова партийна далавера около 100,Кючуков под 80 гласа, Устренска внос Джебел, гласове тайна сделка ДПС, само в Чилик на гюме 20 гласа нито лев на болницата или др. социална дейност. Да е жив и здрав истинския БСП Даниел!
  • 2
    Ас
    Асен
    1 -1
    10:21, 16 апр 2020
    Вярно, там става нещо. Това момиче Устренска е била дъщеря на доносника Сергей от Джебел. За какво ли я ползват или срещу кого?
  • 3
    Др
    Драгомир
    1 -1
    11:13, 16 апр 2020
    Кой от ръководството в БСП прегръща деца на доносници? Срам и позор за демокрацията, че и за БСП. Някой пъклени замисли ли има?
  • 4
    Сн
    Снежана
    1 -1
    11:42, 16 апр 2020
    Багдасаров и групичката около него не са свикнали да дават, те знаят много добре да прибират заплати съветник 850 лв, проекти с ДПС, тлъста заплата директор, волейбол, комисионни хранене на 1500 и кусур деца и т. н
  • 5
    Ал
    Александър
    1 -1
    12:30, 16 апр 2020
    Прочетох някъде, че след Даниел Делчев само Милко Багдасаров има повече преференции от сегашните съветници - Г. Кючуков, Каракостовс, Устренска значителен брой по-малко от Галя Атанасова, Назми Мюмюн даже е на трето място, адв. Станимир Сталев, Гроздан и др имат много повече гласове. някой не прави ли мръстия на Галя, Назми, Сталев идр?
  • 6
    Де
    Делегат
    0 0
    14:18, 16 апр 2020
    Бях на конферецията на 5 март, беше и др. Корнелия Нинова. Най-съдържателно то и смислено изказване направи др. Назми Мюмюн и пак не е общински съветник с над 160 преференции, след Д. Делчев. Има неправда, няма справедливост!
  • 7
    Ми
    Митко
    0 0
    17:42, 16 апр 2020
    В Джебел си шушукат, от семето на доносника тук не става и селски ккмет вс. Устра, ав Кърджали в обятията на някой от БСП става нещо. Как стават тези работи бе хора
  • 8
    Пе
    Петър
    1 0
    09:37, 17 апр 2020
    НЕ ЧЕСТНО, НЕ МОРАЛНО, МОРАЛНО-НЕ ЛЕГИТИМНО Кючуков, Каракостова и Устренска да бъдат съветници при този нисък изборен резултат/преференции /и шашми. Ако имат съвест, да се оттеглят!
  • 9
    Хр
    Христо
    0 0
    21:26, 17 апр 2020
    А бе Сашо, сега разбирам, че Назми Мюмюн е трети по брой предпочитания, семейно гласувахме за него. Как така не е съветник? Това означава, че в неговата партия има има атентатор, терорист, това не съм очаквал. Назми не заслужава такава мръсотия!
Последни новини