29 °C

БСП предлага на кмета Хасан Азис допълнителен пакет от мерки в подкрепа на кърджалийци

С оглед извънредното положение по повод разпространението на COVID-19,оценявайки положително реалните усилия на местна и държавна администрация в създалата се трудна обстановка,групата общински съветници от БСП предложи на Кмета на общината свой допълнителен пакет  от антикризисни  мерки. Те са насочени в различни направления с цел подкрепа на гражданите и бизнеса в нашата община. За младите семейства се предлага  поемане  таксите за детските градини и ясли от общинския бюджет.

В подкрепа на гражданите и стопанските субекти в общината част от мерките са:Преизчисляване в посока намаляване на дължимия патентен данък от всички физически лица и еднолични търговци за период, в който обектите са били затворени;освобождаване на медицинския персонал от т.нар. „първа линия“ по преценка на ръководството на областна болница от някои местни данъци; безплатен домашен социален патронаж в периода на действие на извънредното положение;освобождаване от такса битови отпадъци за периода на действие на извънредното положение за неработещи офиси, институции; граждани настанени в общински жилища, които са в неплатен отпуск или са с прекратени трудови правоотношения в резултат на наложените мерки от въведеното извънредно положение в страната да не плащат наем по време на извънредното положение;да се извършва постоянен мониторинг за наличност на стоки и запаси в случай на затваряне на региона – храна, горива, медицински консумативи, както и спекулацията с вдигане на цени на някои стоки от първа необходимост;общината да стартира програми за временна заетост на хора, съкратени поради извънредното положение;в подкрепа на тазгодиш- ните абитуриенти раздаване на Културен чек, включващ безплатно посещение на   музеи, туристически обекти, театрални представления; създаване стратегия за постъпателно излизане от извънредното положение с помощта на експерти, медицински лица, представители на бизнеса, общински съветници и др;В третото направление сакцент обстановката с коронавируса социалистите предлагат: Закупуване на маски и дезинфиктанти за възрастните хора и тези с трайни увреждания,като раздаването да бъде чрез пенсионерски клубове, клубове за инвалиди и др.; закупуване и слагане на временни пластмасови чешми за вода и сапун в града край религиозните храмове,паркове с цел засилване на мерките за дезинфекция на територията на общината. Социалистите още веднъж припомнят,че именно сега е момента  и за обработката срещу кърлежи и комари на откритите площи – детски площадки, спортни съоръжения,паркове .

Съветниците от БСП предлагат при необходимост да се  актуализира бюджета на общината,като се пренасочат средства от по-маловажни проекти или неусвоени от миналата година средства,към по-важни мерки в условията на криза. Пакета от мерки е отворен за допълнения, взависимост от развитието на обстановката в страната и региона.

Социалистите от БСП поздравяват всички християни по случай предстоящите Великденски празници,като им пожелават здрави, щастливи  и благословени дни.

Областният председател на партията Милко Багдасарови групата съветници призовават да се спазват добросъвестно мерките и разпорежданията на институциите с думите: „Изминахме тежък път на физическа дистанция помежду си, повече от един месец, нека останем  и сега у дома си! Нека покажем, че сме единен, отговорен и дисциплиниран народ! В името на нашето здраве и това на нашите близки, приятели, познати!“

Това съобщиха от местната централа на БСП Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ст
  Станимир
  1 -2
  09:33, 16 апр 2020
  Тинтири, минтири, всичко това се решава от държавата по канален ред. В РБ, Кърджали тече дарителска кампания, освен първенеца по преференциален вот и дарител Даниел Делчев, кой от съветниците - Багдасаров с даскалски гласове Славейков, Каракостова партийна далавера около 100,Кючуков под 80 гласа, Устренска внос Джебел, гласове тайна сделка ДПС, само в Чилик на гюме 20 гласа нито лев на болницата или др. социална дейност. Да е жив и здрав истинския БСП Даниел!
 • 2
  Ас
  Асен
  1 -1
  10:21, 16 апр 2020
  Вярно, там става нещо. Това момиче Устренска е била дъщеря на доносника Сергей от Джебел. За какво ли я ползват или срещу кого?
 • 3
  Др
  Драгомир
  1 -1
  11:13, 16 апр 2020
  Кой от ръководството в БСП прегръща деца на доносници? Срам и позор за демокрацията, че и за БСП. Някой пъклени замисли ли има?
 • 4
  Сн
  Снежана
  1 -1
  11:42, 16 апр 2020
  Багдасаров и групичката около него не са свикнали да дават, те знаят много добре да прибират заплати съветник 850 лв, проекти с ДПС, тлъста заплата директор, волейбол, комисионни хранене на 1500 и кусур деца и т. н
 • 5
  Ал
  Александър
  1 -1
  12:30, 16 апр 2020
  Прочетох някъде, че след Даниел Делчев само Милко Багдасаров има повече преференции от сегашните съветници - Г. Кючуков, Каракостовс, Устренска значителен брой по-малко от Галя Атанасова, Назми Мюмюн даже е на трето място, адв. Станимир Сталев, Гроздан и др имат много повече гласове. някой не прави ли мръстия на Галя, Назми, Сталев идр?
 • 6
  Де
  Делегат
  0 0
  14:18, 16 апр 2020
  Бях на конферецията на 5 март, беше и др. Корнелия Нинова. Най-съдържателно то и смислено изказване направи др. Назми Мюмюн и пак не е общински съветник с над 160 преференции, след Д. Делчев. Има неправда, няма справедливост!
 • 7
  Ми
  Митко
  0 0
  17:42, 16 апр 2020
  В Джебел си шушукат, от семето на доносника тук не става и селски ккмет вс. Устра, ав Кърджали в обятията на някой от БСП става нещо. Как стават тези работи бе хора
 • 8
  Пе
  Петър
  1 0
  09:37, 17 апр 2020
  НЕ ЧЕСТНО, НЕ МОРАЛНО, МОРАЛНО-НЕ ЛЕГИТИМНО Кючуков, Каракостова и Устренска да бъдат съветници при този нисък изборен резултат/преференции /и шашми. Ако имат съвест, да се оттеглят!
 • 9
  Хр
  Христо
  0 0
  21:26, 17 апр 2020
  А бе Сашо, сега разбирам, че Назми Мюмюн е трети по брой предпочитания, семейно гласувахме за него. Как така не е съветник? Това означава, че в неговата партия има има атентатор, терорист, това не съм очаквал. Назми не заслужава такава мръсотия!

Още новини

Хороскоп за 06.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
06 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
06 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
06 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
06 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
06 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
06 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
06 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
06 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
06 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
06 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
06 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
06 юли 2020
Последни новини