11 °C

БСП предлага на кмета Хасан Азис допълнителен пакет от мерки в подкрепа на кърджалийци

С оглед извънредното положение по повод разпространението на COVID-19,оценявайки положително реалните усилия на местна и държавна администрация в създалата се трудна обстановка,групата общински съветници от БСП предложи на Кмета на общината свой допълнителен пакет  от антикризисни  мерки. Те са насочени в различни направления с цел подкрепа на гражданите и бизнеса в нашата община. За младите семейства се предлага  поемане  таксите за детските градини и ясли от общинския бюджет.

В подкрепа на гражданите и стопанските субекти в общината част от мерките са:Преизчисляване в посока намаляване на дължимия патентен данък от всички физически лица и еднолични търговци за период, в който обектите са били затворени;освобождаване на медицинския персонал от т.нар. „първа линия“ по преценка на ръководството на областна болница от някои местни данъци; безплатен домашен социален патронаж в периода на действие на извънредното положение;освобождаване от такса битови отпадъци за периода на действие на извънредното положение за неработещи офиси, институции; граждани настанени в общински жилища, които са в неплатен отпуск или са с прекратени трудови правоотношения в резултат на наложените мерки от въведеното извънредно положение в страната да не плащат наем по време на извънредното положение;да се извършва постоянен мониторинг за наличност на стоки и запаси в случай на затваряне на региона – храна, горива, медицински консумативи, както и спекулацията с вдигане на цени на някои стоки от първа необходимост;общината да стартира програми за временна заетост на хора, съкратени поради извънредното положение;в подкрепа на тазгодиш- ните абитуриенти раздаване на Културен чек, включващ безплатно посещение на   музеи, туристически обекти, театрални представления; създаване стратегия за постъпателно излизане от извънредното положение с помощта на експерти, медицински лица, представители на бизнеса, общински съветници и др;В третото направление сакцент обстановката с коронавируса социалистите предлагат: Закупуване на маски и дезинфиктанти за възрастните хора и тези с трайни увреждания,като раздаването да бъде чрез пенсионерски клубове, клубове за инвалиди и др.; закупуване и слагане на временни пластмасови чешми за вода и сапун в града край религиозните храмове,паркове с цел засилване на мерките за дезинфекция на територията на общината. Социалистите още веднъж припомнят,че именно сега е момента  и за обработката срещу кърлежи и комари на откритите площи – детски площадки, спортни съоръжения,паркове .

Съветниците от БСП предлагат при необходимост да се  актуализира бюджета на общината,като се пренасочат средства от по-маловажни проекти или неусвоени от миналата година средства,към по-важни мерки в условията на криза. Пакета от мерки е отворен за допълнения, взависимост от развитието на обстановката в страната и региона.

Социалистите от БСП поздравяват всички християни по случай предстоящите Великденски празници,като им пожелават здрави, щастливи  и благословени дни.

Областният председател на партията Милко Багдасарови групата съветници призовават да се спазват добросъвестно мерките и разпорежданията на институциите с думите: „Изминахме тежък път на физическа дистанция помежду си, повече от един месец, нека останем  и сега у дома си! Нека покажем, че сме единен, отговорен и дисциплиниран народ! В името на нашето здраве и това на нашите близки, приятели, познати!“

Това съобщиха от местната централа на БСП Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ст
  Станимир
  1 -2
  09:33, 16 апр 2020
  Тинтири, минтири, всичко това се решава от държавата по канален ред. В РБ, Кърджали тече дарителска кампания, освен първенеца по преференциален вот и дарител Даниел Делчев, кой от съветниците - Багдасаров с даскалски гласове Славейков, Каракостова партийна далавера около 100,Кючуков под 80 гласа, Устренска внос Джебел, гласове тайна сделка ДПС, само в Чилик на гюме 20 гласа нито лев на болницата или др. социална дейност. Да е жив и здрав истинския БСП Даниел!
 • 2
  Ас
  Асен
  1 -1
  10:21, 16 апр 2020
  Вярно, там става нещо. Това момиче Устренска е била дъщеря на доносника Сергей от Джебел. За какво ли я ползват или срещу кого?
 • 3
  Др
  Драгомир
  1 -1
  11:13, 16 апр 2020
  Кой от ръководството в БСП прегръща деца на доносници? Срам и позор за демокрацията, че и за БСП. Някой пъклени замисли ли има?
 • 4
  Сн
  Снежана
  1 -1
  11:42, 16 апр 2020
  Багдасаров и групичката около него не са свикнали да дават, те знаят много добре да прибират заплати съветник 850 лв, проекти с ДПС, тлъста заплата директор, волейбол, комисионни хранене на 1500 и кусур деца и т. н
 • 5
  Ал
  Александър
  1 -1
  12:30, 16 апр 2020
  Прочетох някъде, че след Даниел Делчев само Милко Багдасаров има повече преференции от сегашните съветници - Г. Кючуков, Каракостовс, Устренска значителен брой по-малко от Галя Атанасова, Назми Мюмюн даже е на трето място, адв. Станимир Сталев, Гроздан и др имат много повече гласове. някой не прави ли мръстия на Галя, Назми, Сталев идр?
 • 6
  Де
  Делегат
  0 0
  14:18, 16 апр 2020
  Бях на конферецията на 5 март, беше и др. Корнелия Нинова. Най-съдържателно то и смислено изказване направи др. Назми Мюмюн и пак не е общински съветник с над 160 преференции, след Д. Делчев. Има неправда, няма справедливост!
 • 7
  Ми
  Митко
  0 0
  17:42, 16 апр 2020
  В Джебел си шушукат, от семето на доносника тук не става и селски ккмет вс. Устра, ав Кърджали в обятията на някой от БСП става нещо. Как стават тези работи бе хора
 • 8
  Пе
  Петър
  1 0
  09:37, 17 апр 2020
  НЕ ЧЕСТНО, НЕ МОРАЛНО, МОРАЛНО-НЕ ЛЕГИТИМНО Кючуков, Каракостова и Устренска да бъдат съветници при този нисък изборен резултат/преференции /и шашми. Ако имат съвест, да се оттеглят!
 • 9
  Хр
  Христо
  0 0
  21:26, 17 апр 2020
  А бе Сашо, сега разбирам, че Назми Мюмюн е трети по брой предпочитания, семейно гласувахме за него. Как така не е съветник? Това означава, че в неговата партия има има атентатор, терорист, това не съм очаквал. Назми не заслужава такава мръсотия!

Още новини

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини