20 °C

БСП предлага на кмета Хасан Азис допълнителен пакет от мерки в подкрепа на кърджалийци

С оглед извънредното положение по повод разпространението на COVID-19,оценявайки положително реалните усилия на местна и държавна администрация в създалата се трудна обстановка,групата общински съветници от БСП предложи на Кмета на общината свой допълнителен пакет  от антикризисни  мерки. Те са насочени в различни направления с цел подкрепа на гражданите и бизнеса в нашата община. За младите семейства се предлага  поемане  таксите за детските градини и ясли от общинския бюджет.

В подкрепа на гражданите и стопанските субекти в общината част от мерките са:Преизчисляване в посока намаляване на дължимия патентен данък от всички физически лица и еднолични търговци за период, в който обектите са били затворени;освобождаване на медицинския персонал от т.нар. „първа линия“ по преценка на ръководството на областна болница от някои местни данъци; безплатен домашен социален патронаж в периода на действие на извънредното положение;освобождаване от такса битови отпадъци за периода на действие на извънредното положение за неработещи офиси, институции; граждани настанени в общински жилища, които са в неплатен отпуск или са с прекратени трудови правоотношения в резултат на наложените мерки от въведеното извънредно положение в страната да не плащат наем по време на извънредното положение;да се извършва постоянен мониторинг за наличност на стоки и запаси в случай на затваряне на региона – храна, горива, медицински консумативи, както и спекулацията с вдигане на цени на някои стоки от първа необходимост;общината да стартира програми за временна заетост на хора, съкратени поради извънредното положение;в подкрепа на тазгодиш- ните абитуриенти раздаване на Културен чек, включващ безплатно посещение на   музеи, туристически обекти, театрални представления; създаване стратегия за постъпателно излизане от извънредното положение с помощта на експерти, медицински лица, представители на бизнеса, общински съветници и др;В третото направление сакцент обстановката с коронавируса социалистите предлагат: Закупуване на маски и дезинфиктанти за възрастните хора и тези с трайни увреждания,като раздаването да бъде чрез пенсионерски клубове, клубове за инвалиди и др.; закупуване и слагане на временни пластмасови чешми за вода и сапун в града край религиозните храмове,паркове с цел засилване на мерките за дезинфекция на територията на общината. Социалистите още веднъж припомнят,че именно сега е момента  и за обработката срещу кърлежи и комари на откритите площи – детски площадки, спортни съоръжения,паркове .

Съветниците от БСП предлагат при необходимост да се  актуализира бюджета на общината,като се пренасочат средства от по-маловажни проекти или неусвоени от миналата година средства,към по-важни мерки в условията на криза. Пакета от мерки е отворен за допълнения, взависимост от развитието на обстановката в страната и региона.

Социалистите от БСП поздравяват всички християни по случай предстоящите Великденски празници,като им пожелават здрави, щастливи  и благословени дни.

Областният председател на партията Милко Багдасарови групата съветници призовават да се спазват добросъвестно мерките и разпорежданията на институциите с думите: „Изминахме тежък път на физическа дистанция помежду си, повече от един месец, нека останем  и сега у дома си! Нека покажем, че сме единен, отговорен и дисциплиниран народ! В името на нашето здраве и това на нашите близки, приятели, познати!“

Това съобщиха от местната централа на БСП Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ст
  Станимир
  1 -2
  09:33, 16 апр 2020
  Тинтири, минтири, всичко това се решава от държавата по канален ред. В РБ, Кърджали тече дарителска кампания, освен първенеца по преференциален вот и дарител Даниел Делчев, кой от съветниците - Багдасаров с даскалски гласове Славейков, Каракостова партийна далавера около 100,Кючуков под 80 гласа, Устренска внос Джебел, гласове тайна сделка ДПС, само в Чилик на гюме 20 гласа нито лев на болницата или др. социална дейност. Да е жив и здрав истинския БСП Даниел!
 • 2
  Ас
  Асен
  1 -1
  10:21, 16 апр 2020
  Вярно, там става нещо. Това момиче Устренска е била дъщеря на доносника Сергей от Джебел. За какво ли я ползват или срещу кого?
 • 3
  Др
  Драгомир
  1 -1
  11:13, 16 апр 2020
  Кой от ръководството в БСП прегръща деца на доносници? Срам и позор за демокрацията, че и за БСП. Някой пъклени замисли ли има?
 • 4
  Сн
  Снежана
  1 -1
  11:42, 16 апр 2020
  Багдасаров и групичката около него не са свикнали да дават, те знаят много добре да прибират заплати съветник 850 лв, проекти с ДПС, тлъста заплата директор, волейбол, комисионни хранене на 1500 и кусур деца и т. н
 • 5
  Ал
  Александър
  1 -1
  12:30, 16 апр 2020
  Прочетох някъде, че след Даниел Делчев само Милко Багдасаров има повече преференции от сегашните съветници - Г. Кючуков, Каракостовс, Устренска значителен брой по-малко от Галя Атанасова, Назми Мюмюн даже е на трето място, адв. Станимир Сталев, Гроздан и др имат много повече гласове. някой не прави ли мръстия на Галя, Назми, Сталев идр?
 • 6
  Де
  Делегат
  0 0
  14:18, 16 апр 2020
  Бях на конферецията на 5 март, беше и др. Корнелия Нинова. Най-съдържателно то и смислено изказване направи др. Назми Мюмюн и пак не е общински съветник с над 160 преференции, след Д. Делчев. Има неправда, няма справедливост!
 • 7
  Ми
  Митко
  0 0
  17:42, 16 апр 2020
  В Джебел си шушукат, от семето на доносника тук не става и селски ккмет вс. Устра, ав Кърджали в обятията на някой от БСП става нещо. Как стават тези работи бе хора
 • 8
  Пе
  Петър
  1 0
  09:37, 17 апр 2020
  НЕ ЧЕСТНО, НЕ МОРАЛНО, МОРАЛНО-НЕ ЛЕГИТИМНО Кючуков, Каракостова и Устренска да бъдат съветници при този нисък изборен резултат/преференции /и шашми. Ако имат съвест, да се оттеглят!
 • 9
  Хр
  Христо
  0 0
  21:26, 17 апр 2020
  А бе Сашо, сега разбирам, че Назми Мюмюн е трети по брой предпочитания, семейно гласувахме за него. Как така не е съветник? Това означава, че в неговата партия има има атентатор, терорист, това не съм очаквал. Назми не заслужава такава мръсотия!

Още новини

Хороскоп за 27.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се огъвайте и по-никакъв начин не отстъпвайте пред опонентите си. Ще се опитат да ви навредят, но нека това ви амбицира за успех на всяка цена. Звездите ще ви подкрепят. Успех.
27 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Служебен, семеен или обществен ангажимент ще ви направи по-дейни, предвид важността на събитието за вас. Ще се погрижите за детайлите, изключвайки случайността и ще насърчите всяка чужда активност в подкрепа на общата цел. Любовта ви дава сили, не я загърбвайте в името уж на по-важни неща.
27 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дипломатичността при деловите ви контакти днес ще е особено ползотворна. Умело избягвате конфликтите и се справяте чудесно с непредвидените пречки. Не се натоварвайте излишно с проблемите на околните и без тях имате достатъчно грижи.
27 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Изпитвате известни колебания относно работата си днес. Най-добре ще е ако се постараете да работите съвместно със свои колеги и не поемате всичката отговорност върху себе си. Стараете се всичко да бъде направено добре, но и хабите доста енергия за странични неща. Обърнете повече внимание на любимия човек, който има нужда от съвета ви по важен въпрос.
27 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
27 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви трудности, изискващи голяма концентрация. Имате предостатъчно сили, за да се справите успешно с предизвикателствата на днешния ден. Не унивайте, притежавате изключителни качества и просто трябва да проявите малко воля. Любимият човек ще ви бъде солидна опора в критична ситуация.
27 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Много задачи очакват вниманието ви и не без усилия ще ви се отдава да бъдете навсякъде, където имат нужда от вас. Забързани, но с приятно излъчване, ще успявате да сте актуални и желани. Любовни трепети ще направят вечерта ви вълнуваща, ще наситят атмосферата с нежност и топлина.
27 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Подготвени сте за промените, които навлизат и без особено натоварване ще се справите със задачите си. Бързото развитие на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. С тяхна помощ ще постигнете целта си и с това ще направите живота си по-добър.
27 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
На работното място ще изпъкнете с чувството си за ред. Съществува вероятност да отегчите околните, за това не преигравайте. Станете по-земни и достъпни, така ще обедините около себе си и другите, а и успехите ви няма да закъснеят. Любовните ви увлечения ще станат достояние на повече хора, и ако това ви притеснява, бъдете по-дискретни.
27 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добре очаквания, които ще станат факт благодарение на упоритата ви работа и желание да успеете. В подкрепа на това говори и засиления интерес на други хора към вас. Популярността ласкае самочувствието, но и задължава. Приведете в ред документацията си, предстоят проверки от различни служби.
27 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Обновената ви база данни ще подпомогне значително днешните ви действия. В угода на интересите си ще потърсите и подходящите хора, с които да приключите в срок делата си. Ако сте акуратни и се възползвате елегантно, ще подобрите самочувствието и финансите си. Други ще решават неотложни въпроси, свързани с образование, пътуване или жилищно кредитиране.
27 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще намерите начин да промените нещата в живота си, които ви пречат да се развивате пълноценно. Дори това да ви коства нечие неодобрение, водете се от вътрешния си глас и следвайте сърцето си. Това ще ви помогне бързо да напреднете. Ако ви липсват удобство и уют ще можете да си ги създадете без особени усилия.
27 окт 2020
Последни новини