БЧК раздава хранителни пакети на нуждаещи се в областта

Изображение 1 от 2

    Областният съвет на БЧК- Кърджали стартира от 02.04.2020 година поетапно раздаването на хранителни пакети  по допълнителни списъци, предоставени от Агенцията за социално подпомагане.

     От Кърджалийска област в тях са включени 1 736 правоимащи лица, които заедно с трайните продукти от първа необходимост получават и листовки с актуална информация за предпазване от коронавирус.

    Служители и доброволци на БЧК в цялата област подготвиха индивидуалните пакети и активно се включват в раздаването при спазване на строги хигиени норми заради разпространението на Covid-19. 

    Предвид извънредното положение и приетите притивоепидемични мерки ОС на БЧК потърси партньорството на общинските администрации в областта, на служителите на домашен социален патронаж и патронажна грижа, на кметовете на малките населени места, за да могат хранителните пакети по-бързо да достигнат до домовете на всяко едно правоимащо лице.

    Благодарение на тяхната ангажираност и подкрепа вече приключи раздаването в общините Джебел, Черноочене и Момчилград. До 16 април ще продължи раздаването в останалите общини на областта.

    Това съобщиха от ръковдството на ОС на БЧК-Кърджали

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини