Кметът на Ардино изпрати съболезнователен адрес до семейството на Елена Аянова (1939 – 2020)

Съболезнователен адрес изпратиха кметът на Община Ардино инж. ИзетШабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям до семейството и близките по повод кончината наЕленаХристова Филипова - Аянова (1939 – 2020), педагог, просветна деятелка и общественичка.

„За непрежалимата загуба на най-близкия Ви и скъп човек е непосилно да се намерят думи, които поне малко да Ви утешат. Приемете нашата искрена съпричастност към болката Ви! Споделяме с Вас мъката от тази огромна загуба, защотокончинатанаВашатаМайкапотопи в скръбнесамоВас и Вашитенай-близкихора.Дълбокапокрусаизпитапросветнотосъсловие, цялатаардинскаобщественост

ЕленаАяноваотдадецелиясисъзнателенживотнаобразователнотодело в нашиякрай.Презпо-голяматачастотпрефосеионалниясиживоттязаемашеръководнипостове в тритегимназии и в Отдел„Образование“наОбщинаАрдино. Навсекиоттезипостоведемонстрира административно-управленски, педагогически и методическиспособности и умения. Ползвашесе с личен и професионаленавторитетсредколегитеси.Хилядинейниученициносят в сърцатасичастициотнейнаталюбов, всеотдайност, вяра в доброто, примера й надобродетеленчовек.

Пътятнаединдостойноизживянживотнесвършва с физическиямукрай.Оставадаживееспоменътзадоблестниячовек.Оставаследата, оставасветлината, огряладуховнитехоризонтинахората, с които е бил в съприкосновение.Поколениявъзпитаници и колегинаЕленаАяноващеносят в сърцатасичувствотонапризнателносткъмположенияотнеявсеотдаентруд и споменазадобротата и благородството й.

Приеметемоителични и наРъководствотонаОбщинаАрдинонай-искренисъчувствия в тезитруднизавсичкиВасдни! НекаВикрепи, дабъдесветладиряпопътяВипримерътнаМайкаВизачестно, красиво и всеотдайноизживянживот!‘, секазва в адреса.

ЕленаАянова е роденана 22 март 1939 година в селоПетково, Ардинскаоколия.ЗавършваФизика в Софийскияуниверситет „Св. КлиментОхридски”. РаботикатоучителкапоФизика в Климатичнагимназия

„Хр. Смирненски” – Ардино. Била е зам.-директорна СПУ „Г. Димитров”, директорнаОздравителносреднопрофесионално-техническоучилище „Хр. Смирненски” – Ардино, директорнаБял-изворскатагимназия и отновонаОздравителниятехникум – Ардино.Работила е и в Отдел „Образование” наОбщинаАрдино.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини