Двама здравни работници са заразени в Кърджали с коронавирус/обновена/

Двама здравни работници са заразени с коронавирус в Кърджали. Те са служители на РЗИ и Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали. Една от заразените е лаборантка на 61 г.,която е имала контакт с вирусоносители. Заразена е и санитарка, от болницата,която е работила в Нервно отделение и не е била контактна. Това съобщи за медиите началника на Националния оперативен щаб проф. д-р ген.Венцислав Мутафчийски. Той посочи че досега са тествани 449 здравни работници.

За Кърджали бг вести директорът на Регионалната здравна инспекция в Кърджали д-р Виктор Кирчев поясни,че двете заразени медицински служителки са в добро общо състояние.Те са на амбулаторно лечение в домовете си.

Кърджали бг вести научи,че заразените с коронавирус здравни служители са дали положителни проби при превантивно тестване на медицински персонал в Кърджали.Направени са общо 10 проби.Двете здравни работнички са били без симтоматика.

 Тежко е състоянието на пациента,настанен в интензивното отделение на болницата.Той е на апаратно дишане.

Очаква се в понеделник да бъдат изписани още двама пациенти ,преболедували коронавируса.С тях общия брой на излекуваните в областта ще стане 5.

  От Общинския кризисен щаб поясниха,че при евентуален смъртен изход за пациент от коронавирус,погребенията се извършват под строгия контрол на здравните власти.Покойниците ,независимо от религиозна принадлежност се поставят в полиетиленови чували,а след това и в ковчег,облицован с ламарина.Последният път на покойниците ще бъде от моргата директно към гробищния парк.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини