10 °C

Коронавирусът отприщи дарителството присъщо на кърджалийци, родопчани отново дават пример

Коронавирусът отприщи дарителството присъщо на кърджалийци,като родопчани отново дават пример.Веднага след като стана ясно, че болниците ще приемат заразени по места и трябва да имат готовност да ги лекуват, в Кърджалийско тръгна дарителска кампания. Инициативата излезе от предприемачът и общественик Сабахатин Гьокче и бе подкрепена от работодателските организации. Ръководствата на Кърджалийската търговско промишлена палата, КРИБ и Стопанска камара в града излязоха с апел към своите членове да даряват средства и предпазни лични материали на здравните заведения.МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” и общинските болници в Момчилград и Ардино също призоваха родопчани да отворят сърцата си. Присъедини се и Центърът за спешна медицинска помощ –Кърджали. Районният мюфтия Бейхан Мехмед посочи, че даряването в момент на беда за болниците е съпоставимо с това да се дарява за храм.

  Призивите бяха съвестно отразени от медиите,които насърчиха кампанията.

  На апела се отзоваха много хора на бизнеса ,както от Кърджали,така и от региона и страната.Към здравните заведения тръгнаха първо най-необходимите материали за тяхната работа-лични предпазни средства за медиците.По банкова сметка се направиха и сериозни парични дарения за закупуване на респиратори.Отзоваха се и нашенци от Франция.

  Здравните заведения и институции в областта регулярно информират обществеността за направените дарения и дарителите,които стоят зад тях.

  Дарителските жестове се ползват с безрезервната подкрепа на над 85% от кърджалийци.Мнозина от тях не могат да си позволят големи дарения но имат големи сърца.Така хората на първа линия получиха ритуални хлябове за здраве,а шофьор на такси безплатно вози медиците до местоработата им.

  Кърджали отново показва завидна солидарност.Тя е пример за цялата ни нация.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини