До 30 юни удължение за осигурителните вноски на ЕТ

 До 30 юни се удължава срокът за деклариране и внасяне на окончателните социални и здравни осигурителни вноски за едноличните търговци, съобщават от офиса на НАП в Хасково. Новият срок се отнася включително за тези от тях, които плащат патентен данък, както и за земеделските стопани, избрали  да се облагат като ЕТ. До края на юни, заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация образец №6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски. 

За останалите самоосигуряващи се лица, срокът за деклариране и внасяне на окончателните осигурителни вноски за 2019 г. остава  30 април.

НАП напомня, че подаването на данъчните и осигурителни декларации и документи, както и плащането към бюджета  могат да се извършват чрез портала за е-услуги  с персонален идентификационен код (ПИК) или с електронен подпис (КЕП).

Националната агенция за приходите съветва клиентите си да отложат посещенията си в офисите на ведомството до преустановяването на извънредното положение, като дотогава използват електронните услуги. Структурите на НАП продължават да работят и да обслужват клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини