Помощ за шофьорите от километричната опашка по АМ Марица от бранша

Храна, вода и предпазни средства за шофьорите на камиони на границата осигурява Съюза на международните превозвачи. Информацията браншовиците съобщиха на официалната си Фейсбук страница.

Транспортният бизнес съдейства за решаване на кризата, но призовава и за спешно решение на проблема.

Вчера стана ясно, че вече се работи по този въпрос. Камионите ще бъдат насочвани за паркинг на бившето летище Узунджово, където терена вече се почиства.

А сега по опашката ще бъдат раздадени от бранша 2000 бутилки вода, 5000 кроасана, 1000 маски, 1000 чифта ръкавици и 1000 дезинфектанта.

Помощта е безвъзмездна и се предоставя от членовете на браншовата организация в съвместна акция с Областната дирекция на МВР в Хасково.  Жизненоважните артикули вече са осигурени и окомплектовани в съответствие с изискванията за превенция на разпространението на COVID-19. Те са доставени днес, рано сутринта с транспорт, осигурен от СМП, като доброволци от страна на превозвачите ще помогнат също и за раздаването им на нуждаещите се шофьори. Подборът е съобразен с препоръките на властите и организациите с опит в оказването на помощ при такива кризи, като са проведени разговори и с браншови организации от турската страна.

“Тази акция беше организирана буквално за часове с участието на нашите членове. По този начин ние демонстрираме с действия добрата воля на транспортния бизнес и конструктивната си позиция за търсене на решения за излизане от критичното положение. Опазването на здравето и живота на шофьорите на камиони без значение от тяхната националност е наш основен приоритет и в такива моменти трябва да обединяваме усилията, да търсим заедно решения и всеки да прави, каквото е възможно”, обясни Ангел Траков, Председател на УС на Съюза на международните превозвачи.

От Съюза на българските превозвачи изразяват надежда, че кризата с трудното преминаване на границата, ще намери бързо решение чрез преговори. 

“Вярваме, че в моменти на криза всички страни трябва да проявят добра воля в търсене на решения в полза на обществото и хората. Както ние помагаме на турските шофьори и сме в постоянен диалог с нашите колеги в Турция, така се надяваме, че турската държава ще прояви добра воля и ще намери бързо решение на проблема и забавянето на пропускателните пунктове от тяхна страна.”, коментира още Траков. “В същото време трябва да се знае, че блокирането на транзита между Европа и Турция води до допълнително натоварване върху транспортния бизнес у нас в кризисна ситуация. Освен рискове за шофьорите, забавянето на границата води до загуби, още по-трудно функциониране, още работни места под въпрос.”, категоричен е той.

Затова от СМП изразяват готовност да подпомагат търсенето на ефективни решения за запазването на т. нар. “зелени коридори” за свободно и ефективно придвижване на товарите и стоките от първа необходимост.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Те
    Тенчо
    11 -1
    11:00, 26 мар 2020
    Хора,правете добро.Помагайте на когото можете.Всичко се връща.
Последни новини