Круизен кораб с 1500 пасажери и коронавирус търси пристан в Италия

Коста крочере (Costa Crociere), италианската круизна компания, собственост на световния лидер в сектора Карнивал (Carnival), обяви във вторник, че удължава до 30 април спирането на круизите си в света, което трябваше да е до 3 април, заради епидемията от Ковид-19, предаде Франс
прес.

Компанията посочи в комюнике, че продължaващата извънредна ситуация, свързана с Ковид-19 и въвеждането на нови мерки на карантина като затварянето на пристанища и ограниченията в движението на хора на практика не й позволяват да работи.

Туристическите агенти и клиентите ще получат ваучер, покриващ на 100 процента вече платената от клиента сума - единствено за закупените услуги от Коста - за годишни круизи, обяви Коста крочере.

Този ваучер ще е валиден 12 месеца за отпътувания на круизи до ноември 2021 година.

Круизите, които все още са в морето, ще завършат маршрута си, само за да позволят на клиентите да слязат на суша и да се приберат у дома.

Сред корабите, които все още са в открити води, е "Коста Виктория Той пътува за Италия, а 700 негови пасажери са под карантина в кабините си, след заразяването с коронавирус на пътник, слязъл в Гърция.

След слизането си на остров Крит той е дал положителен резултат за коронавирус, обявиха вчера местните власти и медиите. Състоянието му е стабилно, посочи Коста пред АФП.

Очакваше се корабът да пристигне във Венеция на 28 март, но снощи "Коста Виктория" търсеше подходящо пристанище за акостиране, поддържайки връзка с италианските власти.

Италия затвори пристанищата си за кораби, плаващи под чуждестранен флаг и спря всички икономически дейности в страната, които не са от първостепенно значение.

Министерство на транспорта на Италия обяви в четвъртък, че всички италиански кораби, които са в морето, трябва да се завърнат в пристанищата, за да могат всички пътници и членове на екипажа да се подложат на тестове за коронавирус.

Круизният сектор е силно засегнат през последните седмици, когато бяха блокирани няколко лайнера заради съмнителни случаи за заразаяване с Ковид-19.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини