Huawei отвори врата за сваляне на Google-приложения

Драмата между Huawei, Google и администрацията на Доналд Тръмп продължава да е налице, въпреки че напоследък фокусът по-рядко пада върху нея, поради известни за всички ни причини.

От Huawei обаче не спират да мислят и да работят по метод за осигуряване на достъп до приложенията на Google, като през последните седмици чухме и че компанията напредва със собствения си магазин за приложения.

Тази седмица GizChina разкри, че собствениците на Huawei P40 Lite вече имат достъп до приложение в AppGallery, което се нарича AppSearch.

AppSearch служи като външна търсачка за мобилни приложения и осигурява линкове за сваляне на програми като YouTube, Gmail, Google Maps и т.н. от трети сайтове, сред които са Amazon AppStore, APKPure, apkmonk и други.

Ходът на Huawei е доста умен, защото по този начин компанията теоретично не нарушава забраните за продажби на устройства с програми на Google и дава възможност на потребителите си да избират сами.

Засега не става ясно дали AppSearch е активен и за други модели на Huawei.

Много важно е да отбележим, че Huawei не може да даде гаранция, че приложенията, свалени през AppSearch, ще работят правилно, ще получават ъпдейти и ще са защитени от вируси и пробиви.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини