Специализирана операция на МВР в областта:Един дрогиран и трима пияни зад волана

Досъдебно производство за незаконно притежаване на наркотик и три бързи производства, две от които за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол са образувани в хода на специализирана операция на територията на областта. При проверка на 26-годишен в кв.“Възрожденци“ в Кърджали на 21 март полицейски служители открили кафяво прахообразно вещество, което при извършен тест реагирало на хероин. Дрогата е иззета, мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Досъдебното производство е образувано по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс. Малко след 21 часа на КПП „Чилик“ бил тестват за алкохол 38-годишен, който се придвижвал с „Фолксваген“. Техническото средство отчело 2,15 промила. Взета е кръвна проба за анализ, а водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. На 21 март през нощта на бул.“Беломорски“ в областния град полицейски служители спрели за проверка „Мерцедес“, управляван от42-годишен. Тестът за алкохол на водача отчел 1,53 промила. Отказал кръвна проба за анализ. Задържан е бил за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Бързите производства са по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс. Неправоспособен водач и 4 нерегистрирани моторни превозни средства са били установени в хода на операцията. Бързо производство е започнато в РУ-Джебел, след като при проверка на водач на БМВ“ в село Плазище полицаи установили, че 60-годишният водач е в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за правоуправление. Проверки за придвижване с нерегистрирани моторни превозни средства се извършват в полицейските управления в Момчилград, Крумовград и Джебел. В Момчилград е бил засечен незаконен превоз на животни при проверка на товарен „Мерцедес“. Служител на Областната дирекция по безопасност на храните е съставил акт по Закона за ветеринарномедицинското дейност.

Двама мъже на 21 години и непълнолетен на 17 години са били задържани на 20 март в РУ-Кърджали за съпричастност към унищожаване на стъкла на автомобил „Сеат“. След подаване на сигнала на 19 март по същия случай бяха задържани още двама на 17 и 18 години. По случая е образувано досъдебно производство по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс.

 39-годишна с лек автомобил „Форд“ се блъснала в бетонни предпазни ограждения на ул.“Републиканска“ в Кърджали на 21 март около 7,20 часа. Несъобразена скорост е причина за произшествието при което  няма пострадали. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред акт по ЗДвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини