Осем КПП-та са изградени на територията на областта, три са на изходите на Кърджали

Осем са изградените КПП на територията на областта в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването за въвеждане на нови противоепидемични мерки в сила от 00.00 часа на 21 март 2020 г. Трите пропускателни пункта в Кърджали са на КПП „Чилик“, на ул. „Първи май“ /до бившия завод „Орфей/, на бул.“България“ /в района на ОЦК/. Останалите пет КПП са по една на териториите на Районните управления на МВР в областта. Преминаването на гражданите през тези пунктове се допуска само в случаи на неотложност на пътуването – полагане на труд в друго населено място, здравословни причини на пътуващи или негови близки, завръщане на настоящия или постоянния адрес. Тези случаи се удостоверяват със служебна бележка от работодателя или служебен документ – карта, медицински документ, за самоличност. За улеснение на гражданите МВР изработи бланка на декларация за попълване при необходимост. Формулярът е достъпен на интерент страниците на МВР и на ОДМВР-Кърджали.

Без нарушения на обществения ред започна преминаването през КПП-тата след въвеждането им. В хранителните магазини и аптеките е осигурен специален двучасов интервал от 8,30 часа до 10,30 часа, в който не могат да пазаруват хората до 60 години като защитна мярка за по-възрастните.

Под забрана са посещения на паркове, спортни  и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Полицейски патрулни автомобили с високоговорители предупреждават гражданите, които са в нарушение на ограничителните противоепидемични мерки.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини