Дезинфекцията и миенето на Кърджали продължават

ОП“ОБЧ“ приключи за 2 дни с  дезинфекцията  на 81 детски площадки в центъра и кварталите на Кърджали, парковете, пространствата пред паметниците,  скверовете пред централната църква, пред ресторант „Москва“, Дома на културата, Художествената галерия, местата за почивка от ул.“Булаир“ до Автогарата, по бул.“Беломорски“ и други обществени места.Фирмата ще продължи с дезинфекцията и през следващите дни по изготвен график.

От вчера сутринЗЗД “ГрийнПартнърс-БКС” започна машинно миене на улиците в гр. Кърджали.Днес в миенето на града ще се включат още 2 фирми с 3 водоноски.

След като се измият еднократно с вода  булевардите, улиците, прилежащите тротоари, площади и други пешеходни пространства  ще започне дезинфекция на целия град като във водата в цистерните ще се добави дезинфектант, одобрен от Министерството но здравеопазването.Еднократното измиване с вода се извършва, за да има ефект дезинфекцията.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пе
    Пепи Александрова
    0 0
    18:00, 19 мар 2020
    Как така приключи дезинфекцията ! Няма ли всеки ден да се дезинфекцират улици, площадки , градинки и то не по веднъж , а по няколко пъти на ден?
Последни новини