Защитни мерки и дейност онлайн в ТМЦ-Кърджали

Във връзка с въведеното извънредно положение в страната и непрекъснато променящата се обстановка, в Театрално-музикален център –Кърджали са в сила мерки за защита живота и здравето на служителите.Създадена е организация в ателиетата да се работи поетапно, като се следи да няма едновременно присъствие в помещенията на повече от двама човека. Проведен е инструктаж в изпълнение на Заповедта на министъра на здравеопазването. Достъпът на външни лица е строго забранен. На служителите, на които се налага да влизат в сградата на театъра, се предоставят безвъзмездно маски за многократна употреба и дезинфектанти. На административно-счетоводния персонал е разпоредено да работят от вкъщи съгласно Заповед на министъра на културата.

Актьорският състав използва съвременните технологии и репетира онлайн. Актрисата Ани Петрова поде инициатива във фейсбук – приказка на живо. „От Виена до Казахстан и през Канада до Свищов идеята се приема изключително добре, получавам подкрепа от приятели и непознати“, съобщи тя.

„Предвид пренасочване дейността на външни фирми, чиито услуги ползва ТМЦ-Кърджали за изработване на костюми и декори за пиесата „Аршин мал алан“, доставките са неритмични. Това ще доведе до удължаване на срока за подготовка на материалната част“, съобщи директорът Гълъб Бочуков. „Останете си вкъщи и се грижете за себе си и своите близки“, апелира той.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини