Нашенец бе привлечен като обвиняем за контрабанда на цигари през Маказа

Районна прокуратура – Момчилград привлече като обвиняем Ч.Т., на 33 г., за това, че на 27 февруари 2020 г., на ГКПП – Маказа, общ. Кирково, обл. Кърджали, на трасе „Вход“, от Република Гърция за Република България, в лек автомобил, марка „Мерцедес“, е държал акцизни стоки без бандерол - – 2 000 кутии по 20 къса цигари или 40 000 къса цигари, на обща стойност 10 200  лева – престъпление по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс,

По делото е установено, че на 27 февруари 2020 г., обвиняемият Ч.Т., управлявал лек автомобил, марка „Мерцедес“ и се явил на сектор „Вход“за влизане в България. При извършена проверка от служители на Гранична полиция били открити няколко тайника в колата - зад задната седалка, под левия и десния праг и под задната броня, в които той превозвал цигарите без бандерол - общо 2 000 кутии, от една и съща марка, на стойност 10 200 лева.

 Обвиняемият е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Той е пътувал сам в автомобила, за който заявил, че го бил закупил преди време от украинци. По делото са разпитани свидетели, назначена експертиза и др. 

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини